Emil Boc o termină pe Viorica Dăncilă. Amenințare fără precedent. Șefa Guvernului trebuie să renunțe 1
Emil Boc o ia la mișto pe Dăncilă. Roata s-a întors
Ultima Ora Breaking News Politic Prezidențiale 2019 Social

Emil Boc o termină pe Viorica Dăncilă. Amenințare fără precedent. Șefa Guvernului trebuie să renunțe

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc critică dur legea prin care se acordă pensii speciale primarilor, vice-primarilor, președinților de consilii județene și vice-președinților acestora.

Fost premier, Emil Boc spune că sistemul actual de pensii din România nu va putea plăti aceste sinecuri edililor locali și șefilor de consilii județene, iar mai devreme sau mai târziu se va renunța la acestea.

„În privinţa pensiilor speciale, am fost acela care le-a eliminat şi am mers pe principiul contributivităţii. Sunt convins că mai devreme sau mai târziu tot acolo se va ajunge, pentru că sistemul de pensii viitor nu îşi va putea permite să plătească pensiile speciale la nivelele la care sunt şi care se preconizează a creşte în continuare. Poate acum se înţeleg mai bine greutăţile pe care le-am avut în acele momente de criză. Eu voi susţine în continuare acest punct de vedere, consider că peste un anumit plafon ar trebui să fie interzis cumulul pensiei cu salariul. Nu ştiu cum va reglementa actualul Guvern, dar consider că este o măsură de bun simţ”, a spus Emil Boc.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.