Dăncilă în alertă. Boc a primit funcție la Bruxelles. Guvernul verificat de primarul Clujului. Dovada
Orașul lui Boc, un pas în fața Capitalei. Polițiștii vor fi dotați cu camere video portabile
Ultima Ora Breaking News Politic Prezidențiale 2019

Emil Boc îi dă lovitura premierului Viorica Dăncilă. Judecătorii au fost sesizați

Primarul orașului Cluj-Napoca Emil Boc a declarat sâmbătă că alegerea președintelui de consiliu județean prin vot direct ar trebui dublată și de alegeri în două tururi pentru administrațiile locale și județene, altfel având avantaj cei care se află în exercițiu.

Fostul prim-ministru, Emil Boc este de acord cu sesizarea făcută de PNL la Curtea Constituțională privind alegerea președinților de consilii județene în două tururi de scrutin.

„Voi fi întotdeauna un susținător al votului direct Alegerea directă a președintelui consiliului județean este în consonanță cu principiile statului de drept. Dar este clar ca din punct e vedere politic, această măsură, dacă nu este dublată de alegerea în două tururi a președinților de consilii județene și primarii, avantajează partidul cu cei mai mulți primari și presedinți de CJ. Pe această cale, PSD încearcă să își conserve pierderea pe care a suferit-o la europarlamentare, pe premisa ca cei în exercițiu au prima șansă”, a declarat Emil Boc,conform mediafax.ro.

PNL a cerut, la începutul lunii iunie, Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la OUG privind alegerea președinților Consiliilor Județene, subliniind că ”nu se justifică în niciun fel urgența adoptării unui astfel de act normativ”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.