Efect neaşteptat: „taxa pe lăcomie” loveşte industria IT 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Efect neaşteptat: „taxa pe lăcomie” loveşte industria IT

Digitalizarea din sectorul financiar-bancar este pusă în stand by, în urma Ordonanţei 114 care stabileşte noi taxe pentru sectorul bancar, scrie realitateafinanciara.net.

Ordonanţa Teodorovici-Vâlcov de la finalul anului trecut are efecte neaşteptate: investiţiile în IT ale băncilor au fost suspendate, iar sectorul IT îşi analizează pagubele.

Taxa pe activele bancare, introdusă pe neaşteptate la finele anului trecut de gu­vernul Dăncilă, a determinat băn­cile să blocheze proiectele de investiţii în IT pentru a-şi evalua bugetul pe 2019 în noile condiţii de piaţă, a declarat Alina Georgescu, country manager al compa­niei de consultanţă IDC Ro­mânia, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Zona care contribuie cel mai mult la consumul intern este cea guver­na­men­tală şi bancară. Băncile au anunţat re­ducerea investiţiilor, iar acest lucru va avea un impact major. Din câteva dis­cuţii, sunt furnizori care au co­mu­nicat că proiectele lor s-au blocat până se face analiză internă pentru 2019. Ră­mâ­ne de văzut dacă sunt blocate cu totul sau doar amânate“, spune Georgescu.

Potrivit Ziarului Fiananciar, anul tre­cut veniturile pieţei locale de ser­vicii IT din sectorul financiar-bancar au crescut cu 20%.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.