FĂRĂ PRECEDENT. Liviu Dragnea Dezlănțuit la adresa Uniunii Europene. ”Nu putem adopta poziția ghiocelului”
Ultima Ora Economic Politic

Economiștii CRITICI DURE la adresa lui DRAGNEA. „Nu este posibil aşa ceva!”

Economiștii CRITICI DURE la adresa lui DRAGNEA. „Nu este posibil aşa ceva!”

Economiștii critică dur promisiunile lui Liviu Dragnea, care spune că pensiile se vor tripla. Soluția este absolut incredibilă, spun aceștia. Și ne-ar aduce în situația Greciei. Oricât de populist ar fi, nu poate să spună așa ceva, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. E greu de crezut că se vor face minuni în direcţia asta, consideră și Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari.

„Nu este posibil aşa ceva! Cred că este o neînţelegere. Poate s-a referit la altceva. În 2-3 ani să triplezi pensia?! Nu e posibil! Oricât de populist ar fi, nu poate să spună că triplează pensiile.”, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, potrivit Realitatea Tv.

Nici Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari, nu e de acord cu Dragnea

„În acest context, să promovezi o triplare a nivelului pensiilor, fără o strategie pe termen lung, nu poate fi sustenabil. Fie vor creşte veniturile, impunând taxe noi sau modificându-le pe cele vechi, fie eficientizează colectarea veniturilor publice, unde România stă foarte prost. E greu de crezut că se vor face minuni în direcţia asta. O astfel de măsură nu e sustenabilă”, spune Guda.

Cristian Păun, profesor de economie la Academia de Studii Economice subliniază că o astfel de promisiune ar putea aduce România într-o situaţie asemănătoare cu cea a Greciei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.