Economia românească în viziunea PSD: este stabilă, iar investițiile vor continua să crească 1
Ultima Ora Politic

Economia românească în viziunea PSD: este stabilă, iar investițiile vor continua să crească

”Așa cum era de așteptat, campania denigratoare la adresa noastră, a membrilor Partidului Social Democrat, nu a încetat odată cu alegerile europarlamentare. După ce au încheiat muniția cu referire la Justiție, au tăbărât pe Economie. „Dezastru” e puțin spus dacă te iei după toate analizele și ieșirile publice ale membrilor opoziției. După ei, vine „apocalipsa” peste România, iar economia românească este în „faliment” și românii sunt liberi să părăsească țara cât mai repede!!!

În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Vă ofer doar câteva exemple:

  1. Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 17,306 miliarde de lei în primul trimestru din acest an, fiind în creştere cu 5,7%, comparativ cu acceaşi perioadă din 2018, potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS);
  2. Produsul intern brut din construcţii (valoarea adăugată brută) s-a majorat în trimestrul I cu 6,5%, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o dinamică record post criză, după cum anunță economistul Cristian Socol.
  • Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare vrea să investească în medie 100 milioane de euro în România în anii care vor urma, conform declarației domnului Tamas Nagy, director BERD;
  1. În doi ani de zile au fost înregistrate creșteri de venituri la buget cât în toată perioada 2007- 2016;
  2. Conform datelor BNR doar 36% din datoria externă aparține statului, 64% reprezintă datoria mediului privat. Din 103,08 miliarde de euro datorie totală, statul are o datorie de numai 37,1 miliarde de euro, iar restul de 65,9 este datorie privată.

Vă rog frumos să urmăriți cifrele și să le explicați tuturor, inclusiv celor care nu știu să citească din punct de vedere statistic, faptul că România nu este „la pământ”, economia nu se află în niciun „faliment”, iar membrii opoziției sunt disperați și iresponsabili dacă vă fac să vă simțiți amenințați în fiecare zi” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Florine Stancu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.