Atac la Ministrul Educației. Reformele anunțate de Ecaterina Andronescu, o sfidare națională
Ultima Ora Politic

Ecaterina Andronescu, vrea O NOUĂ LEGE în Educație. Ce modificări îi așteaptă pe elevi

Ecaterina Andronescu, vrea O NOUĂ LEGE în Educație. Ce modificări îi așteaptă pe elevi

Ecaterina Andronescu, noul Ministru al Educației, a făcut declarații despre noua lege a educației. Eugen Teodorovici a anunțat că modificarea va avea loc în prima jumătate a anului viitor.

 

„Facem în așa fel încât să o terminăm la data la care este planificată. Cei care se pricep trebuie să lucreze la această lege, să constituim grupuri de lucru şi în aceste grupuri de lucru, cu experiența ministerului și a celor care sunt determinați să vină în întâmpinarea realizării unei legi moderne, la toți trebuie să facem apel. Eu cred că viitoarea lege a învăţământului trebuie să genereze o viziune de evoluţie a sistemului de învăţământ. Ce vrem noi de la cei şcoliţi? Vrem să le dezvoltăm personalitatea? Da. Atunci, trebuie să ne uităm în programele şcolare în așa fel încât acest lucru să se întâmple. De ce pun accent pe acest lucru? Pentru că niciunul dintre cei şcoliţi acum nu cred că o să aibă, în perioada activă a vieţii fiecăruia dintre ei, un singur job şi atunci trebuie ca această personalitate să se poată adapta la schimbările din viaţă. Să nu le ia ca pe nişte şocuri cărora nu pot să le facă faţă”, a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.

„Eu cred că școala trebuie să dea celui școlit acele achiziții culturale care să-l facă să înțeleagă lumea în care trăiește în așa fel el să se simtă parte din această lume. În al treilea, cred că școala trebuie să dea acele achiziții de cunoaștere ca să poată și el apoi să-și ducă viața activă așa cum se cuvinte”, a completat Andronescu.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți, într-o conferință, că Legea Educației Naționale va fi modificată în prima jumătate a anului viitor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.