Andronescu, lovitură fatală pentru Dragnea. ”Ar trebui să-și dea demisia”
Ultima Ora Politic

Acuzații grave din Parlament la adresa lui Dragnea și Ecaterina Andronescu. ”Controlează Universitățile de la Guvern”

Ecaterina Andronescu și Liviu Dragnea au pus la cale slăbirea universităților românești

pentru a le controla direct de la Guvern!

”Este evident că Ecaterina Andronescu, în echipă cu Liviu Dragnea, și-a propus să modifice Metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat în scop politic, inclusiv blocarea proiectului național ”România educată”. Prin propunerile de a exclude de la evaluarea școlilor doctorale instituții externe și experți străini, precum și prin renunțarea la criteriile de calitate și de evaluare a gradului de integrare al absolvenților pe piața muncii, Dragnea și Andronescu urmăresc să subjuge universitățile propriului partid.

PNL consideră că în an electoral Legea Educației Naționale nu poate fi modificată pe aspecte ce țin de scăderea calității și a pierderii competitivității universităților, pe plan național și internațional. Nu se pot face modificări esențiale în sensul afectării criteriilor de calitate, integritate și performanță care trebuie să stea la baza fiecărei universități.

Modificările groparilor educației urmăresc să slăbească rigorile de calitate pentru a putea finanța universitățile pe criterii politice. Vor să redeschidă tiparnița de diplome și să diminueze șansele universităților performante și ale absolvenților acestora de a face performanță. Este de nepermis să se finanțeze mediocritatea în locul performanței. Aceste modificări sunt făcute exclusiv în scop electoral.

Școlile doctorale nu au fost evaluate în ultimii 8 ani. Legea Educației spune că acestea trebuie evaluate din 5 în 5 ani. Guvernele au tot amânat momentul adevărului. Astăzi, Ecaterina Andronescu propune ca evaluarea să se transforme în autoevaluare, adică nu va mai exista o evaluare externă în care să fie implicate instituții specializate sau experți internaționali. Or, prin autoevaluare nu vor ieși la iveală problemele, plagiatele și neputințele unei școli doctorale de a presta servicii de calitate pentru a crește inserția studenților pe piața muncii.PNL susține că soluția nu este autoevaluarea, ci controlul riguros făcut de instituții specializate”, spune liderul deputaților PNL Raluca Turcan.

Raluca Turcan cere să se "împiedice modificările la Pilonul II de pensii"

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii