Ecaterina Andronescu se răzbună pe Dăncilă. PSD se sparge 1
Ultima Ora Politic

Ecaterina Andronescu se răzbună pe Dăncilă. PSD se sparge

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a apreciat vineri că declarațiile care au dus la demiterea să au căpătat o interpretare „absolut scoasă din context” și a menționat că i se pare „mai neobișnuit” faptul că a aflat din presă despre decizia prim-ministrului Viorica Dancila.

„Găsesc că a fost o interpretare absolut scoasă din context”, a precizat ea în cadrul unei conferință de presă susținută la sediul ministerului.

Andronescu a menționat că a făcut declarația de la postul tv fiind „extrem de impresionată” de cazul de la Caracal și încercând să inițieze demersuri pentru că elevii să fie mai informați în legătură cu modul în care pot să se protejeze.

„Aseară, la un post de televiziune, am făcut următoarea afirmație: ‘Cred că va trebui la începutul anului școlar să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și trebuie să îi învățăm să se protejeze și singuri, să se ferească, pentru că eu asta am învățat de acasă. Am învățat și de acasă. Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la școală’. Am făcut această afirmație, extrem de impresionată fiind de cazul de la Caracal și încercând să ducem spre școală ce putem noi să ducem, adică să îi informăm pe copii și să îi învățăm suplimentar față de ceea ce fac părințîi acasă, că asemenea lucruri să nu se mai întâmple niciodată. Sigur, există instituțiile statului care au alte roluri, dar noi, în școală, avem rolul acesta de a-i învață să se și protejeze singuri. Eu cred că, citindu-va această declarație, nu știu dacă dvs. ați remarcat că nu era nimic, absolut nimic care să fie – să spunem – un atac la adresa Alexandrei sau a părinților ei. Dimpotrivă, sunt o persoană care empatizez cu cel aflat în dificultate și asta am făcut toată viață mea”, a spus ea, citată de Agerpres.

Premierul Viorica Dancila a anunțat că a demis-o, vineri, pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației pentru declarațiile „profund greșite” făcute recent de această într-o emisiune televizată.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a precizat joi seară că ea a „învățat de acasă” să nu se urce „în nicio mașînă străînă”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescență de 15 ani răpită și sechestrată la Caracal de bărbatul care a luat-o la ocazie.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.