I se cere demisia Ecaterinei Andronescu. Ordin ilegal emis de Ministrul Educației
I se cere demisia Ecaterinei Andronescu. Educația încotro?  S.O.S abandonul școlar!
Ultima Ora Politic Social

Ecaterina Andronescu, modificări majore în metoda de admitere la liceu. Oamenii au izbucnit. ”Își bate joc”

Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret solicită anularea ordinului ministrului Educației 3995 din 13 mai, prin care se schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, sindicaliștii amenințând că, în caz contrar, vor demara acțiuni de protest împreună cu asociațiile de părinți și elevi, conform ziare.com

„Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare.

Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social.

Prin acest document, Ministerul Educației Naționale amână cu circa o luna desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională”, precizează FSE Spiru Haret într-un comunicat remis luni.

Potrivit reprezentanților sindicatelor din Educație, prin același act, se amână până la 30 mai și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal.

Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în București, de mâine, liceele ar trebui să-și prezinte oferta.Însă unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret.

În context, Federația solicită anularea OMEN 3995/13.05.2019.”În condițiile în care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federația, în colaborare cu asociațiile de părinți și elevi, va demara acțiuni de protest„, se mai arată în comunicat.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii