Ecaterina Andronescu îi trimite pe elevi la școală pe rând: unii la o oră, alții la alta
Ultima Ora Politic Social

Ecaterina Andronescu îi trimite pe elevi la școală pe rând: unii la o oră, alții la alta

Ecaterina Andronescu a declarat că ia în calcul adoptarea unei formule prin care nu toate școlile să înceapă cursurile la ora 8,00.

Ecaterina Andronescu îi trimite pe elevi la școală pe rând: unii la o oră, alții la alta

„Sunt de acord cu propunerea doamnei primar şi chiar mă gândeam – şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (…) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate”, a spus Ecaterina Andronescu.

Discursul ministrului Educaţiei a venit în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adresat Ecaterinei Andronescu rugămintea de a o sprijini în implementarea unui proiect privind microbuze şcolare. „Doar o propunere am să-i aduc la cunoştinţă doamnei ministru Ecaterina Andronescu şi însoţită de rugămintea de a ne sprijini pentru implementarea unui proiect care considerăm că va ajuta la fluidizarea traficului sufocant din Capitală şi bineînţeles ne va ajuta şi pe noi în lupta împotriva poluării. (…)

Am demarat un proiect pilot, suntem pe cale de a finaliza la Şcoala 195 din sectorul 3 al Capitalei, care are aproape 2.500 de elevi, una dintre cele mai mari şcoli din ţară, nu doar din Capitală, şi unde o pondere importantă o reprezintă elevii care nu vin din zonă, deci nu vin din cartierele care aparţin de sectorul 3 şi atunci ne-am gândit că ar fi o soluţie viabilă şi care să nu-i supere pe părinţi – pentru că foarte mulţi au de fapt flotant, deci nu au domiciliu, au reşedinţă în zonă – să punem la dispoziţie din partea Primăriei Generale un număr suficient de microbuze şcolare, cu acceptul părinţilor fireşte, astfel încât în fiecare dimineaţă şi după-amiază să nu se mai adune mii de maşini pe o străduţă îngustă dintr-un cartier din Bucureşti, replicând acest proiect pilot, fireşte, la cât mai multe şcoli din Capitală”, a spus Firea în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.