Ecaterina Andronescu, făcută praf de Tudor Chirilă. ”Incapabilă”
Ultima Ora Politic

Ecaterina Andronescu, făcută praf de Tudor Chirilă. ”Incapabilă”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost criticat de actorul Tudor Chirilă. Juratul de la ”Vocea României” a analizat viziunea oficialului, lansată în dezbatere la finalul lunii martie. Ulterior, artistul a scris pe blogul său că documentul ”Educația ne unește”, luat ca o viziune pentru viitor, este unul bun, dar contextul în care vine este în contradicție cu ideea de reformă a învățământului.

Ecaterina Andronescu a fost criticată dur de Tudor Chirilă pentru situația din școli

„Ministerul Educației a publicat și pus în dezbatere viziunea pe educație până în 2030, sub forma unui document care se numeste “Educația care unește”. Am și eu câteva lucruri de spus, dar înainte aș vrea să fac un preambul.

În iunie anul trecut am participat la un workshop pe tema educației finlandeze organizat la București de Ambasada Finlandei. Au participat oficiali de rang înalt de la Agentia Națională de Educație din Finlanda, profesori sau specialiști. Au fost diverse prezentări care au acoperit diferite subiecte: trainingul profesorilor, organizarea sistemului de învățământ finlandez, relația profesor-elev, învățământul vocațional, conceptul de long life learning și reconversie profesională, etc. (…)

Ministrul Educației din România este Ecaterina Andronescu al cărui nume se leagă în mod nefericit de educația românească din ultimii douăzeci de ani. Incapabilă să formuleze o viziune coerentă și pe care s-o pună în practică doamna Andronescu a adoptat de multe ori măsuri care au creat confuzie în rândul actorilor din educație, ineficiență administrativă, haos curicular și organizatoric la nivelul diverselor instituții de învățământ.

Mai mult, doamna Andronescu face parte dintr-un partid care a demonstrat în repetate rânduri că nu privește educația ca pe un domeniu fundamental pentru dezvoltarea individului și a unei societăți care ar să poată construi și apăra o democrație. În general, partidul se adresează unui electorat needucat și ușor manipulabil”, a scris cântărețul pe blogul său.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.