Senzațional: Vacanţele dese au dus la majorări record ale costului cu forţa de muncă în învăţământ
Ultima Ora Politic Social

Ecaterina Andronescu a fost umilită în Parlament. Ce a pățit ministrul educației

Ministrului educației Ecaterina Andronescu i se aduc critici dure pentru rezultatele foarte slabe pe care le-au luat absolvenții de clasa a 8-a la examenul de Evaluare Națională.

Raluca Turcan a lansat o critică dură la adresa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, privind numărul mare al elevilor care nu au trecut la examenul de Evaluare Naţională anul acesta.

„Cifrele sunt şocante: unul din trei elevi de clasa a VIII-a nu a luat peste nota 5 la Evaluarea Naţională sau nu s-a prezentat la examene. Ministrul Educaţiei nu a făcut nimic pentru a-i ajuta să obţină o diplomă la final de ciclu şcolar. A promis şcoli noi, curate şi sigure, dar nu a făcut nimic în acest sens. A promis toalete şi apă curentă, dar au rămas la nivel de declaraţii. A promis programe remediale, dar nu a prevăzut nici bani şi nici nu a angajat profesori pentru aceste cursuri de ajutorare a elevilor aflaţi în risc de abandon sau corigenţă”, afirmă Raluca Turcan într-un comunicat de presă remis către Epoch Times.

Liderul PNL a precizat că partidul său a depus trei proiecte legislative pentru a încuraja elevii să participe la cursuri, să înveţe mai bine şi să obţină o diplomă la final de ciclu şcolar:

1. Generalizarea programului ”Şcoală după şcoală” – prin care fiecare elev va primi un tichet în valoare de 400 de lei pentru a-şi achita un program de tipul ”After-School”.

2. Generalizarea unui program de alimentaţie sănătoasă în şcoli. Astfel, în loc de un corn fără gust şi un lapte expirat, elevii să poată beneficia de un pachet alimentar în valoare de 10 lei (masă caldă sau un pachet diversificat acolo unde nu există cantine/săli de mese).

3. Stoparea ”Fenomenului Brăila”, prin care unii profesori le interzic elevilor cu rezultate slabe să se prezinte la evaluarea finală. Prin acest proiect de lege impunem o serie de evaluări ale şcolilor în care nu se înscriu elevii la examenele de evaluare finală şi un program de sprijin la învăţare pentru elevii din ultimii doi ani terminali.

În final, Raluca Turcan face apel la ministrul Educaţiei să susţină cele trei proiecte enumerate anterior şi care se află în dezbatere parlamentară.

„Doamnă ministru, proiectele sunt în dezbatere parlamentară şi pot fi adoptate foarte curând! Dacă nu aţi reuşit să faceţi nimic pentru elevii din şcoli, atunci aţi putea măcar să susţineţi proiectele noastre. Aşteptăm din partea dumneavoastră să vă mobilizaţi colegii din PSD şi ALDE pentru un vot favorabil iniţiativelor noastre, în Parlament! Altfel, şcoala va debuta în luna septembrie cu stângul… aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani”, a conchis Raluca Turcan, Prim-vicepreşedintele PNL.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.