Ea este cel mai tânăr candidat la o primărie din București! Alexandra Iovu, vrea să modernizeze Sectorul 6. FOTO 3
Ultima Ora Exclusiv Politic

Ea este cel mai tânăr candidat la o primărie din București! Alexandra Iovu, vrea să modernizeze Sectorul 6. FOTO

  1. Cum va prezentati in fata alegatorilor in ceea ce priveste persoana dvs.?

Am absolvit Colegiul Mihai Viteazu din Bucuresti, profilul matematica-informatica, promotia 2012,  apoi am absolvit Facultatea de Managementul Afacerilor din cadrul HZ University of Applied Science , Vlissingen, Olanda, promotia 2016, respectiv  un Program aprofundat de Managementul Afacerilor la Laurea University of Applied Sciences, Helsinki, Finlanda. Studenta fiind in Olanda, am infiintat o firma de comercializare a produselor romanesti, predominant aplicole, BEEMania, iar in 2018 m-am intors acasa, iar acum lucrez in domeniul auditului financiar in cadrul unei multinationale , parte a BigFour.

Sunt casatorita din 2019 cu un tanar inginer (27 de ani) masterand  la Delft University, Rotterdam, Olanda, si care activeaza in cercetare si inovare in domeniul constructiilor civile.

Provin dintr-o familie unita, cu respect fata de valorile traditionale, in care am fost si eu educata (tata este inginer de aeronave, iar mama jurist si am un frate , student la Institutul Politehnic, Bucuresti).

Ea este cel mai tânăr candidat la o primărie din București! Alexandra Iovu, vrea să modernizeze Sectorul 6. FOTO 4

2)     Ce planuri aveti cu realizari imediate, pe termen scurt , daca veti ajunge Primar sau Consilier  ? 

Unul dintre principalele mele obiective – si care vreau sa-l realizez imediat – este debirocratizarea Primariei si a institutiilor administratiei publice locale din coordonare,  astfel incat problemele oamenilor sa fie rezolvate simplu, rapid – Primaria”la un click distanță” !

Apoi vreau – tot cu implementare pe termen scurt – ca toti bucurestenii din Sectorul 6 sa poata veni cu sugestii referitoare la ce vor ei sa se schimbe sau sa se imbunatateasca in sectorul lor, respectiv sa fie periodic informati cu privire la propunerile si sugestiile lor (daca au fost luate in dezbatere si daca, nu, de ce), sens in care voi crea o platforma publica, usor accesibila, de implicare si participare cetateneasca.

Toti membrii comunitatii trebuie sa fie implicati, sa fie parte a deciziilor care ii privesc si bineînțeles a soluțiilor! Vreau sa facem „o administratie locala cu oameni pentru oameni”, asa cum se face in toate marile orase europene!

Un alt obiectiv important este incurajarea antreprenorilor sa deschida afaceri in Sectorul 6, in domenii precum cercetare si dezvoltare in , IT si comunicatii. Existenta Universitatii Politehnice in Sectorul 6 reprezinta un potential care trebuie fructificat la maximum de potențial.

Studentii trebuie sprijiniti sa participe in stagii de practica inca din primii ani de studiu pentru a-i ajuta sa inteleaga cum se aplica in viata reala cunostiintele acumulate din carti  si să-și deschida ” companii student”, asa cum se procedeaza in Olanda unde am studiat.

Vreau sa realizăm in Parteneriat Public-Privat Hub-uri antreprenoriale si concursuri de proiecte realizate de studenti pentru dezvoltarea Sectorului 6.

De asemenea sunt preocupata de siguranta oamenilor in case lor si in locurile publice, 24/7, de a le asigura un mod de viata sanatos, spatii de recreere si practicarea sporturilor pentru toate varstele- amenajarea Lacului Morii va fi de asemenea o prioritate in mandatul meu. Vreau ca oamenii sa duca o viata sanatoasa si sa petreaca mai mult timp in aer liber , in siguranta!

Nu in ultimul rand, dar foarte stringenta este si situatia traficului si a supraaglomerarii,  insuficienta locurilor de parcare,  a scolilor si grădinițelor in conditiile in care Sectorul 6 este in continua expansiune,  iar locuintele noi sunt peste tot.

Ce facem cu infrastructura urbană, cum tinem poluarea sub control?

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.