E oficial. PSD pregătește marele jaf. Olguța Vasilescu a făcut anuțul. Pericol pentru Iohannis 1
Ultima Ora Politic

E oficial. PSD pregătește marele jaf. Olguța Vasilescu a făcut anuțul. Pericol pentru Iohannis

Deputatul USR de Diaspora Daniel Popescu susține că PSD și ALDE vor să discrediteze Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), astfel încât să manipuleze rezultatele viitoarelor alegeri.

„Consider șocante insistențele membrilor PSD-ALDE de a discredita Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. A fost linia de atac pe tot parcursul audierilor reprezentanților principalelor instituții, precum MAI, MAE și, astăzi, AEP.

Președintele AEP a confirmat că instituția pe care o conduce nu are expertiză, capacitatea și resursele de a gestiona un asemenea sistem. Asistăm la o șaradă bazată pe informații incomplete lansate în spațiul public”, a declarat deputatul Daniel Popescu, miercuri, după a treia zi de audieri în Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai, într-un comunicat remis newsteam.ro

USR denunță un adevărat asalt al PSD-ALDE împotriva Autorității Electorale Permanente (AEP), după ce președintele instituției a declarat în cadrul audierii că la alegerile europarlamentare și la referendum nu au fost constatate decât erori de completare a proceselor verbale, nicidecum fraude, și că la nivelul BEC nu au fost constatate probleme legate de sistemul informativ.

PSD-ALDE ar dori astfel să facă încă un pas către eliminarea SIMPV prin crearea unui program paralel celui realizat de STS, care a funcționat în timpul alegerilor.

Olguța Vasilescu a propus în Comisie crearea unui grup de experți IT care inițial trebuia să analizeze datele din SIMPV și eventuale disfuncționalități ale sistemului electoral, dar miercuri a ieșit la iveală adevăratul scop al grupului de experți IT: să realizeze un soft paralel, avertizează USR.USR consideră că acest nou program nu poate avea putere probatorie, căci el trebuie supus cel puțîn acelorași teste la care a fost supus softul inițial aparțînând instituțiilor statului.

Mai mult, USR nu susține mutarea sistemului SIMPV sub controlul AEP, în condițiile în care șefii instituției sunt numiți politic, iar AEP a confirmat că instituția pe care o conduce nu are expertiză, capacitatea și resursele de a gestiona un asemenea sistem, se mai arată în comunicatul de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.