Ultima oră. Cu cât o va plăti Guvernul pe Lia Olguța Vasilescu în noul său post primit
Ultima Ora Sănătate

E OFICIAL. OLGUȚA VASILESCU A FĂCUT ANUNȚUL.SCAD SALARIILE BUGETARILOR. VEZI CU CÂT

E OFICIAL. SCAD SALARIILE BUGETARILOR. VEZI CU CÂT

Salariile bugetarilor  vor scădea de la 1 martie cu procente între 10 şi 40 la sută, cea mai mare scădere fiind în cazul preşedintelui României.

”În această situaţie sunt însă foarte puţini bugetari, fiind necesară această diminuare pentru a corecta dezechilibre, în condiţiile în care erau situaţii în care directorul unei instituţii din subordinea unui minister avea salariul de 13.000 de lei, iar directorul unei alte instituţii avea un salariu de 2.700 de lei. Preşedintele României va avea salariul tăiat pe legea salarizării, la fel şi miniştrii, alţi demnitari şi directori de instituţii cu salarii foarte mari. Noi am vrut să creştem salariile mici, adică la aproximativ 60% dintre bugetari. Vom face asta etapizat, până în anul 2022. Preşedintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Şi mie mi s-a tăiat salariul, la fel şi altor miniştri, pentru că salariile erau foarte mari. Toţi bugetarii vor avea o creştere pe brut la 25% de la 1 ianuarie 2018, echivalentul de 4% net.  3% dintre bugetari aveau salarii foarte mari, peste salariul preşedintelui României, fiind vorba despre şefi de instituţii precum APIA, unde un director avea un salariu ce depăşea 13.000 de lei, în timp ce un director de instituţie din Ministerul Mediului avea 2.700 de lei salariu. „Închipuiţi-vă că sunt doi directorii de instituţii din subordinea unor ministere, unul cu salariul de 12.000 de lei, altul cu 2.700 de lei. (…) Aceste dezechilibre trebuie corectate. Nu pot fi bugetari din sistem cu salari mai mare decât al preşedintelui României. (…) Sunt consilierii din Ministerul Sănătăţii care au salarii de 12.000-14.000 de lei, mai mari decât ale secretarilor de stat. Şi lor le vor scădea salariile. Prin această lege am încercat să aducem un echilibru. Unora le cresc salariile, sunt creşteri şi de 300%, etapizat, până în 2022, unora le rămân neschimbate, iar altora le vor scădea, dar sunt foarte puţini cei cărora le scad salariile”, a declarat ministrul muncii Olguţa Vasilescu.

În ceea ce priveşte salariile din Educaţie, ministrul Muncii a spus că vor fi creşteri cu 20% şi vor fi creşteri şi la salariile medicilor. Polițiștilor li s-a eliminat sporul de intervenție.

„Poliţistul era acasă şi aşteapta un telefon dacă se duce sau nu la intervenție.Dacă se ducea primea bani, dar şi doar pentru că stătea acasă şi primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii