Apelul tinerei care a sunat la 112 și a spus că este sechestrată în București a fost fals
Românii sunt speriați. Un gălățean a sunat la 112, după ce fetița sa nu a ajuns de la școală
Ultima Ora Politic Social

După Cazul Caracal, peste 200 milioane lei pentru modernizarea serviciului 112

 Viorica Dăncilă anunță că Guvernul va aproba finanțarea unei investiții de peste 231 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii care asigura interoperabilitatea instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență. Premierul susține că e un pas în modernizarea serviciului 112.

„Buna gestionare a situațiilor de urgență reprezintă o prioritate pentru Guvern, ne ținem de cuvânt în ceea ce am promis, astfel încât să asigurăm un răspuns prompt și eficient la urgențe, să creștem climatul de siguranță și să intervenim rapid pentru salvarea oamenilor în situații critice. Avem astăzi pe agenda de lucru aprobarea finanțării a unei investiții de peste 231 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii care asigura interoperabilitatea instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență. Contractul de finanțare a fost semnat în luna august de Ministerul Fondurilor Europene și Serviciul de Telecomunicații Speciale”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul a adăugat că peste 197 de milioane din totalul sumei acordate reprezintă fonduri externe nerambursabile.

„ Prin adoptarea acestei hotărârii de guvern facem încă un pas spre implementarea acestui proiect, care presupune înlocuirea integrală a actualei structuri de interoperabilitate, dezvoltată în urmă cu 19 ani, cu una nouă, adaptată celor mai noi tehnologii. Este o investiție importantă, din care cea mai mare parte, 197 milioane de lei, reprezintă fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020, și o continuare a demersului sprijinit tot din fonduri europene pentru modernizarea serviciului Apel de Urgență 112”, a subliniat Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.