Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reţinut de procurorii DNA
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reţinut de procurorii DNA
Ultima Ora Politic

Dumitru Buzatu atacă Pro România. ”Ponta face jocuri politice”

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că intrarea Pro România la guvernare este o idee foarte bună pentru partidul condus de Victor Ponta dar crede că este vorba mai mult de „niște jocuri politice de vară”.

„E o idee foarte bună pentru cei de la Pro România. Nu știu dacă are șanse de succes. Cred că este vorba mai mult de niște jocuri politice, așa, de vară”, a declarat, luni, înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD, liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

„Orice sprijin într-o coaliție care să mărească forța coaliției respective este un real ajutor, în condițiile în care ne îndreptăm către finalul unui mandat parlamentar și se mai petrec mutații în grupurile politice, unul pleacă, alții mai vin, caută un loc mai bun pentru a-și fructifica șansa în următoarele alegeri”, a mai spus acesta.

El a declarat că PSD nu are niciun interes de a rupe coaliția de guvernare cu ALDE.

„Sunt partizanul ideii că un partid trebuie să rămână la guvernare până nu mai poate să mai rămână”, a completat Buzatu.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat înaintea CEx al PSD că nu se va rupe coaliția de guvernare cu ALDE, această informație fiind catalogată de premier „o glumă”.

Declarația liderului social-democraților vine în contextul în care ALDE s-a declarat nemulțumit de rectificarea bugetară și de actul guvernării. De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a purtat discuții cu liderul Pro România Victor Ponta pentru formarea unei noi alianțe politice.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat premierului și liderului PSD Viorica Dăncilă să răspundă, până pe 20 august, solicitărilor ALDE privind un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată „care să aibă ca principal atu competenţa”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.