Drepturile pacienților, în atenția Comisiei de sănătate din Camera Deputaților
Ultima Ora Politic Sănătate

Drepturile pacienților, în atenția Comisiei de sănătate din Camera Deputaților

Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților acordă o atenție deosebită problemelor semnalate de către asociațiile de pacienți, fără niciun fel de discriminare. A existat întotdeauna o deschidere maximă pentru toate sesizările primite din partea organizațiilor reprezentative ale pacienților, iar atât eu, cât și colegii mei din Comisie, le-am arătat respectul cuvenit și am făcut demersurile necesare care țin de noi pentru a avea împreună rezultatele dorite!

Este evident că doleanțele asociațiilor pacienților din România sunt pertinente și bine documentate, deoarece sunt aspecte pe care domniile lor le cunosc îndeaproape și, în consecință, pot contribui esențial pentru ca, în colaborare cu toți factorii implicați în bunul mers al sistemului de sănătate, să ajungem la servicii de calitate pentru oamenii aflați în dificultate.

În plan legislativ, Comisia pentru sănătate și familie este receptivă la propunerile formulate de aceste asociații, și chiar le încurajăm să ne prezinte cât mai multe planuri de acțiuni și programe concrete, bineînțeles și cazuri punctuale, care să poată să fie transpuse ulterior atât în inițiative legislative, cât și în programe naționale de sănătate!

Îi asigur pe reprezentanții asociațiilor pacienților de totala noastră conlucrare pe temele propuse și sunt convinsă că, împreună și cu conducerea Ministerului Sănătății, vom reuși să eliminăm inadvertențele reclamate de dumneavoastră, și să îmbunătățim în mod substanțial rezolvarea celor mai delicate supărări ale pacienților.

Subliniez că noi am votat în Parlament un buget important pentru sănătate, cel mai mare de după 1989, în care investițiile ocupă o pondere foarte însemnată!

Pornind de la această realitate, sunt încrezătoare că vom găsi împreună soluțiile adecvate pentru ca sugestiile asociațiilor pacienților să își găsească rezolvările așteptate, în favoarea oamenilor, a sistemului, și a fiecăruia dintre noi!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Carmen Holban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.