Dragnea nu se poate angaja bucătar la grădiniță pentru ca are condamnare. Dar poate fi președintele Camerei Deputaților
Ultima Ora Politic Social

Dragnea vrea infrastructura în transporturi făcută din bani publici

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, într-o conferință de presă la Târgu Jiu, căar trebui ca autostrăzile să fie construite în regie proprie de către compania națională de drumuri, CNAIR, iar căile ferate de către CFR Infrastructură. Dragnea a spus că a și discutat despre acest lucru cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Dragnea vrea infrastructura în transporturi făcută din bani publici

„Am cerut dlui ministru al Transpoturilor să vorbească cu cei de la companie să se gândească în mod serios în ce măsură și cât de repede poate compania națională de drumuri să înceapă să lucreze în regie proprie inclusiv autostrăzi, pentru că de prea mulți ani în România companiile și în special companiile mari străine încasează foarte mulți bani pe claim-uri și kilometrii de autostradă sunt mai puțini decât banii care sunt alocați de statul român și inclusiv din fonduri europene. Nu mai vorbesc că se stau 2, 3, 4 ani până când se termină procedurile de achiziție și după 4 ani trebuie din nou să se refacă studiile de fezabilitate și datele de proiectare, pentru că s-au schimbat lucrurile în 4 ani”, a declarat Dragnea.

El a spus că speră ca noul ministru al Transporturilor să miște rapid lucrurile în direcția asta, pentru că „avem bani, avem dorință, avem plan, sunt proiecte, doar trebuie să se procedeze rapid la aceste execuții”.

„Se întârzie foarte mult pentru că se contestă companiile între ele. (…) Noi nu putem să rămânem prizonierii acestor lăcomii. Vrem să facem autostrăzi. Și i-am spus dlui ministru să se gândească să procedeze în același fel și la CFR. (…) Trebuie măsuri rapide, decizii rapide și CFR Infrastructură poate să înceapă un program de dotări ca pe anumite tronsoane să înceapă să lucreze în regie proprie”, a precizat Liviu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.