Dragnea ținut în stand by. Negocierile cu Tăriceanu, fără succes. Scandalul pe Legea offshore continuă 1
Ultima Ora Politic

Dragnea ținut în stand by. Negocierile cu Tăriceanu, fără succes. Scandalul pe Legea offshore continuă

Dragnea ținut în stand by. Negocierile cu Tăriceanu, fără succes. Scandalul pe Legea offshore continuă

Liderii coaliției de guvernare Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu au reușit să ajungă la un consens în legătură cu Legea offshore, la întrevederea de vineri din Parlament, au spus surse politice pentru MEDIAFAX. Deputații nu vor vota nici săptămâna viitoare proiectul Legii offshore.

Potrivit surselor citate la discuțiile din biroul președintelui Camerei Deputaților pe marginea Legii care stabilește modul de exploatare al gazelor din Marea Neagră a participat și deputatul ALDE, Varujan Vosganian, Andrei Gerea și Daniel Chițoiu.

De asemenea, o întâlnire va avea loc, săptămâna viitoare, între membrii ALDE și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, pentru a ajunge la un consens asupra formei legii offshore, au adăugat sursele menționate.

Chiar dacă cererea de retrimitere la Comisii, votată în plenul de miercuri al Camerei Deputaților a venit din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor, și parlamentarii ALDE au fost nemulțumiți de cele mai recente modificări ale Legii offshore făcute de către PSD.

Astfel, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declara miercuri, referindu-se la proiectul legii offshore, că deputații ALDE care fac parte din Comisia de industrii au „fost luați pe nepregătite cu serie de modificări prezentate la comisie în ultimul moment”.

Cu toate acestea, Tăriceanu a negat existența unor tensiuni politice în interiorul coaliției de guvernare.

„Comisia trebuie să integreze la dezbatere opinia Guvernului care nu exista, trebuie să aibă de asemenea punctul de vedere ai Asociațiilor Concesionarilor Exploatărilor Maritime. E o problemă mai degrabă de proceduri. Nu e o problemă de politică cu PSD. Deci e o problemă legată de câștigul statului și în al doilea rând de securitatea statului care profită de această lege”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, tot miercuri, referitor la legea offshore, că formațiunea sa va susține poziția din Comisie. El a refuzat să comenteze declarațiile deputatului ALDE Varujan Vosganian despre prezența Guvernului la dezbateri: „Nu-s comentatorul ALDE”.

Totodată, în aceeași zi, ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că va discuta cu colegii de la ALDE, pentru ca ulterior să fie stabilită o formă finală a legii offshore, una care să permită un câștig cât mai mare la bugetul de stat. Acesta a adăugat că pentru Legea offshore trebuie găsită, cât mai repede, calea de mijloc între investitori și statul român, astfel încât să înceapă exploatarea, deoarece îmbunătățește independența energetică a țării.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.