Anunț devastator pentru Dragnea și Dăncilă de la Bruxelles. Kovesi va fi procuror european. Guvernul va cădea
Ultima Ora Politic

Dragnea spulberă candidatura lui Kovesi la funcția de procuror șef european. ”E ca la piață”

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Călărași, că funcția de procuror șef europan, pentru care este nominalizată Laura Codruța Kovesi, este negociată ca la piață, iar cel care va ajunge să dețină funcția va avea o problemă pentru că se va considera a fi numit politic, conform mediafax.ro

„Pe de o parte ne spun că politicul să nu interfereze și cer să se oprească ancheta penală și negociază ca la piață funcția de procuror european și nouă ne spun să facem cum…E ca vorba: să faci ce zice popa nu ce face popa”, a declarat Liviu Dragnea, la Călărași.

„Indiferent cine a procuror european, va pleca cu un handicap pentru că nu e rezuzltatul unei analize seriose, ci rezultatul unui proces politic. Decizia va fi politică”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat de ce nu a contestat PSD procedura de numire a procurorului șef european, Dragnea a declarat: „În această jurisdicție ne-a băgat domnul Cioloș. (…) Dl Toader credeți că este tatăl nostru ? PSD nu poate fi captiv guvernului sau lui Toader”.

Echipa PE a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să nu cedeze în fața presiunilor Guvernului României și să își reconsidere poziția față de candidatul Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. A patra întâlnire pentru negocieri va fi pe 10 aprilie.

În urma unui vot secret, în luna februarie, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kovesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată anterior şi în Comisia CONT.

În schimb, în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-şef european.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.