Dragnea și Tăriceanu sunt disperați. S-a constituit alianța politică care le dă fiori 1
Ultima Ora Politic

Dragnea și Tăriceanu sunt disperați. S-a constituit alianța politică care le dă fiori

Alianța 2020 USR PLUS a participat luni, 11 februarie, la o dezbatere cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) având că tema necesitatea de a organiza consultări periodice cu reprezentanții mediului de afaceri, în jurul ideii de predictibilitate.

„Un cuvânt auzit sistematic din 2016 e «predictibilitate». Oamenii de afaceri, antreprenorii sunt un element-cheie pentru dezvoltarea economică și ne-am dori să fim un partid în care antreprenorii să aibă încredere. Vom putea finanța școli, spitale, infrastructură dacă vom avea o economie care produce. Încrederea antreprenorilor în stat e una esențială și, că ei să aibă încredere, guvernarea trebuie să fie una predictibilă, să asigure claritate, transparență, reducerea birocrației. Statul trebuie să sprijine mediul antreprenorial că să investească, să creeze locuri de muncă. Asta e abordarea-cheie, elementul de predictibilitate și de parteneriat cu mediul de afaceri, pentru a transformă statul într-un partener și nu într-un dușman pentru mediul de afaceri”, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș.

„Avem șansă prin această Alianța să oferim României versiunea noastră de dezvoltare, care înseamnă în primul rând normalitate și decentă economică, dublate de o creștere care are la baza proiecții pe cifre reale, nu aberațiile bugetare pe care le vedem astăzi la PSD. Avem un Program de Guvernare în stadiu avansat de pregătire, cu măsuri concrete pe toate domeniile – reforma fiscală, administrativă, infrastructură, educație, sănătate etc. În România nu mai avem neapărat o problema de resurse, ci de încredere. De aici și firul roșu al anticorupției, care nu înseamnă doar justiție, înseamnă eliminarea costului economic major al corupției în toate sectoarele”, a declarat Dan Barna, președintele USR, în deschiderea întâlnirii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.