Dragnea, întâlnire în miez de noapte cu Tăriceanu. Ce pun la cale liderii PSD-ALDE
Ultima Ora Politic

Dragnea și Tăriceanu riscă dosar penal. Acuzați de abuz de putere

„Ce face coaliția PSD – ALDE cu adoptarea bugetului se cheamă abuz de putere și încălcarea rolului constituțional al Parlamentului României de unic legiuitor al țării”, acuză europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, precizând că parlamentarii au avut la dispoziție doar jumătate de zi lucrătoare pentru a formula și depune amendamente la buget.

„Bugetul a fost adoptat de Guvern vineri după-amiază, iar parlamentarii au termen-limită de depunere a amendamentelor astăzi la ora 12.00.

Ca o comparație, când eu am fost negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, am avut la dispoziție 3 luni pentru a formula și depune amendamente la propunerea de buget a Comisiei Europene.

Să vă mai dau un exemplu: bugetul Germaniei pentru 2019 a fost adoptat de Guvernul de la Berlin încă din luna iulie 2018, iar Parlamentul l-a votat la sfârșitul lunii noiembrie, deci după mai bine de 4 luni.

De ce face coaliția PSD – ALDE acest lucru? Pentru că știe că este un buget slab, construit pe cifre umflate, un buget al stagnării economice. De aceea, vrea să se adopte bugetul pe repede-înainte fără a le oferi parlamentarilor timp să analizeze, să dezbată și să adopte în cunoștință de cauză bugetul. Astfel, este încălcat rolul Parlamentului de unică autoritate legiuitoare a țării, așa cum este prevăzut în Articolul 61 din Constituția României.”, mai scrie Mureșan pe Facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii