Dragnea îi învață pe români cât să cumpere ca să nu se mai plângă de prețurile mari
Ultima Ora Economic Politic Social

Dragnea și-a luat umilința supremă de la ANSVSA: legumele de import sunt bune. Nu sunt stricate, cum spunea el

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat duminica, intr-un comunicat de presa, ca a verificat trei depozite si 430 de camioane care aduceau in Romania legume si fructe din Uniunea Europeana. Doar 0,9% din marga verificata nu este conforma cu standardele. Liviu Dragnea, intr-un noua iesire violenta impotriva Occidentului, a acuzat ca legumele si fructele de import sunt de „calitate proatsa” si „nu sunt sanatoase”.

„Iata deci rezultatul inclestarii homerice a lui Dragnea cu patlagica imperialista cu 6 degete: 4 tiruri neconforme din 430, adica 0.9%. Scandal, criza nationala, discurs eroic ‘we will fight on the beaches…’ etc.

Acuma hai sa vedem si verificarea la agro-holdingul fiicei baronului PSD Paul Stanescu, una din cele mai mari mosierese din Romania de sud, in paralel cu monopol pe distributia de pesticide. Si daca se respecta regulile de vanzare si controlul la chimicalele alea agro ale famigliei Escobar – pardon, Stanescu. Se poate?”, a comentat analistul Sorin Ionita, pe Facebook, informatiile de la ANSVA.

Incepand cu data de 11.04.2019, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel national pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele si fructele provenite atat din comertul intracomunitar, cat si din import. Actiunea este parte a operatiunii de control “Demetra”, aflata sub coordonarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Inspectorii sanitari-veterinari au verificat pe palierul lor de competenta toate mijloacele de transport sigilate de catre inspectorii ANAF.

Pana la aceasta data au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe si 3 depozite. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sanctiuni in valoare totala de 602.200 de lei.

A fost retinuta oficial si dirijata catre neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume si fructe. Detaliat situatia se prezinta astfel:

23 de tone de ceapa uscata din Polonia;10 tone de morcovi din Ungaria si Serbia;23,04 tone de mere din Polonia;200 de kg de usturoi din China;6,45 tone de cartofi din Polonia;1,82 tone de ciuperci din Polonia;6,78 tone de rosii din Spania2,2 tone de vinete din Spania7,8 tone ardei gras din Spania60 de kg de rosii din Grecia

Dintre neconformitatile sanctionate, mentionam:

  • lipsa documentelor sanitare veterinare;
  • igiena necorespunzatoare;
  • lotizare necorespunzatoare (depasirea capacitatii de depozitare);
  • mijloace de transport necorespunzatoare;
  • lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzatoare);
  • lipsa autorizatiei de fuctionare a depozitului de destinatie.

Actiunea de control a ANSVSA se va desfasura pe toata durata operatiunii „Demetra”.

„Am auzit – si pe buna dreptate cei de la hipermarketuri vin si controleaza tot lantul de productie, de la solar, pana cand ajunge rosia pe raft. Dar intrebarea mea este: TIR-urile care vin de afara sunt controlate la fel, de la origine pana ajung pe raft, pe masa romanilor? Toata lumea se plange de calitatea proasta si de faptul ca nu sunt sanatoase”, a spus Dragnea, aflat in vizita la Colibasi impreuna cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinara, celor de la Protectia Consumatorului, Antifrauda si Vamile. Daca intr-un timp foarte scurt nu vor reusi sa realizeze un sistem prin care in Romania sa nu mai intre marfa de contrabanda, ma refer in special la legume si fructe, daca nu vor fi in stare sa analizeze fiecare fructa, fiecare fruct, fiecare leguma care intra in Romania sa nu mai intre ceva nesanatos, atunci mai bine sa plece acasa sau de unde au venit”, a spus el.

„Trebuie sa incercam sa reusim sa nu mai existe in Romania acest standard dublu, si anume rosiile bune se pastreaza pentru tarile din vest, iar in Romania vin rosii proaste si nesanatoase si e valabil pentru orice leguma, e valabil pentru orice fruct care intra in aceasta tara. Interesul nostru este ca romanii sa aiba pe masa fructe si legume sanatoase, pentru ca romanii merita mai mult si pentru asta o sa facem absolut tot ce este necesar cu cei care sunt in functie acuma sau cu ceilalti care vor veni dupa ei daca cei care sunt in functie acuma nu inteleg care este uriasa responsabilitate la care s-au angajat atunci cand au fost propusi, numiti in functiile respective”, a spus Liviu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.