Dragnea sare la gâtul lui Iohannis. ”Lipsă de bună-creștere, de patriotism”
Ultima Ora Politic

Dragnea sare la gâtul lui Iohannis. ”Lipsă de bună-creștere, de patriotism”

Liviu Dragnea a declarat, referitor la faptul că președintele Klaus Iohannis nu a invitat premierul Viorica Dăncilă la Summitul de la Sibiu din 9 mai, că este o dovadă de „lipsă de bună-creștere” și o „expresie a lăcomiei de imagine politică” pe care o are șeful statului, conform Mediafax.

„Este lipsă de bună-creștere, în primul rând. În al doilea rând, este lipsă de patriotism. În al treilea, rând este încă o expresie a lăcomiei de imagine politică pe care o are Iohannis. Nu cred că s-ar fi putut întâmpla oriunde în altă țară, în spațiul UE, ca cel care s-a autoirijat în organizatorul acestui eveniment. Președinția nu avea nici instrumente, nici alte pârghii să organizeze, ci autoritățile executive l-au organizat, ca să facă orice să nu fie invitat șeful Guvernului. Dar asta este”, a afirmat Liviu Dragnea, marți, la Parlament.

Întrebat dacă s-ar fi așteptat să fie invitat la Summitul de la Sibiu, având în vedere că este președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu nu mor după astfel de invitații. Prim-ministrul al Guvernului României deține Președinția Consiliului UE și eu am vorbit cu mai mulți colegi din diverse țări care erau șocați că persoana care deține Președinția Consiliului UE nu participă la acest eveniment. Dar asta e campania electorală”.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE.

Reuniunea va fi găzduită de președintele Klaus Iohannis iar președintele Consiliului European, Donald Tusk, o va prezida. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.