Viorica Dăncilă spune că făcea gafe din cauza lui Liviu Dragnea
Ultima Ora Politic Social

Dragnea recunoaște oficial: are o problemă uriașă cu majoritatea parlamentară

Liviu Dragnea susţine că premierul Viorica Dăncilă a ezitat să accepte restructurarea Guvernului pentru că i-a fost frică de faptul că PSD nu mai are majoritate în Parlament. „Noi i-am prezentat că nu sunt probleme. Eu nu mi-am permis să forţez un premier. Dacă simte teamă, dacă nu e foarte sigur, nu trebuie forţat“, a spus Dragnea, la Antena 3. Într-un interviu pentru Adevărul, Viorica Dăncilă refuză categoric ideea restructurării Guvernului.

Antena 3: Care este poziţia dumneavoastră despre referendum?

Liviu Dragnea: Şi eu, şi colegii mei, am avut poziţii publice exprimate. Am fost de acord cu temele, suntem de acord şi cu întrebările, care au o aprobare cvasi-unanimă. Scopul său e să ajute partidele care, speră el, îl vor ajuta la prezidenţiale. S-a mişcat repede: i-au trebuit doi ani să nască întrebările. Am o singură temere: trebuie să fim în primul rând de alegerile europarlamentare. Nici eu nu am fost niciodată de acord să se amnistieze faptele de corupţie.

Legat de întrebările la referendum. Cu o serie de alte infracţiuni ce facem?

Dragnea: Aceste două întrebări nu au legătură cu o dezbatare serioasă în societate despre ce ai putea să interzici ca amnistiei şi graţiere. Ei nu au avut nici în 2016 şi nu vor avea nici acum un proiect pentru români. Iohannis, patru ani şi jumătate a făcut un mare nimic. Iohannis se dădea puternic anti-comunist, dar l-a ţinut în braţe pe Augustin Lazăr. Dacă nu putea să asigurăm pentru toţi deţinuţii politic pensiile la nivelul celui care i-a chinuit, măcar să le dublăm.

Aţi susţinut restructurarea Guvernului, nu remanierea

Dragnea: Am susţinut, aproape toţi, cea mai eficentă procedură: remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii guvernului. Ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să schimbe propuneri de miniştri pentru că nu au ţinută. Doamna Oana Florea (refuzată de Iohannis la Fonduri Europene- n.r)  m-a întrebat: să mă îmbrac în roz? În fustă scurtă, să am o şană?

Doamna premier a ezitat să vină cu această procedură în Parlament. Probabil că s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat documentat cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme şi ar fi fost pentru Guvern în primul rând un mesaj de forţă foarte serios că nu stă la discuţie cu Iohannis.

Eu nu mi-am permis să forţez un premier. Dacă simte teamă, dacă nu e foarte sigură, nu trebuie forţată, până la urmă poate să aibă dreptate. S-a dovedit ieri că a fost o majoritate foarte serioasă. Avem 20 – 30 de oameni în plus. Grupurile PSD sunt foarte stabile.

Eu şi domnul Tăriceanu i-am spus că majoritatea este stabilă. Doamna premier e binevenită în Parlament. Liderul PSD a scris, pe o planşă, măsurile luate de Guvern, punând în paralel atributele negative ale Opoziţiei: „Iohannis + PNL, USR, Pro România – minciună, ură, violenţă, gălăgie, manipulare, dezbinare, răutate, lipsă de patriotism, tăieri de salarii şi pensii”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii