Dragnea primește lovitura decisivă din PSD. Dumitru Buzatu îl spulberă pe șeful său
Ultima Ora Politic

Dragnea primește lovitura decisivă din PSD. Dumitru Buzatu îl spulberă pe șeful său

Președintele PSD Vaslui a declarat, marți, în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor”, că referendumul pe justiție convocat de Klaus Iohannis pe 26 mai, simultan cu alegerile europarlamentare, reprezintă ”o acțiune manipulatorie” care nu va da rezultate, conform psnews.ro

”Eu cred că acest referendum a fost promovat ca o acțiune manipulatorie, gândindu-se că sondajele dădeau un rezultat relativ slab pentru partidele de Opoziție și, prin acest referendum, va fi de o masă de oameni care să-și  exprime în conformitate cu întrebările respective opinia. O opinie care să fie favorabilă celor din Opoziție. Nu cred că va da rezultate acest referendum. De aceea eu am și spus că participarea la referendum este la latitutinea fiecărui participant. Noi am susținut ideea unei  participări masive la vot, dar la referendum cine vrea să intre în acest context manipulatoriu să se ducă și să se pronunțe. Este voința fiecărui alegător pe care nu vrem noi acum să o modelăm”, a afirmat liderul PSD Vaslui.

Totodată, acesta a subliniat și faptul că  „în realitate condamnații penal, potrivit legilor din România și potrivit hotărârilor judecătorești, nu pot să mai participe la viața politică”.

”Dacă pui așa întrebări… (întrebările de la referendum – n.r.) Că Pământul e rotund? Evident, că toată lumea va spune că da. Dacă vreți ca oamenii condamnați penal să nu vă mai conducă, la ce răspuns te aștepți? Sigur că vor spune… Pentru că în realitate condamnații penal, potrivit legilor din România și potrivit hotărârilor judecătorești, nu pot să mai participe la viața politică”, a mai adăugat social-democratul.

Declarațiile lui Dumtru Buzatu vin în contextul în care  românii sunt chemați la vot pe data de 26 mai pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru a răspunde la 2 întrebări ale referendumului pe justiție, convocat de șeful statului în aceeași zi:

1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.