PSD aruncă bomba. Dragnea va fi salvat. Modificările codurilor penale vor trece de vot
Ultima Ora Politic

Dragnea pregătește vânzarea românilor la ruși. Dovada din Parlament

Ieşirea României din Uniunea Europeană este premeditată şi deja sunt pregătite finanţări pe filiera Rusia şi China, a scris senatorul Florin Cîțu într-o postare pe Facebook, de miercuri.

Senatorul a adus completări în cadrul unei intervenții televizate la B1 TV, în care a precizat că: „În acelaşi timp, există din ce în ce mai multe legături ale Guvernului României în ultimii doi ani, de fapt din perioada Ponta, cu instituţii financiare internaţionale cu finanţări care vin din Rusia şi din China. (…) Această tăiere a dependenţei de Uniunea Europeană este planificată (…)”.

Ulterior, senatorul Florin Cîțu a precizat că parteneriatele public-private anunţate de Guvern ar fi, de fapt, tocmai o modalitate de a evita fondurile europene.

„România nu vrea să acceseze bani din fondurile europene pentru că condiţiile sunt foarte dure şi trebuie foarte multă transparență şi nu se mai poate fura. Şi atunci au apărut (…) acea găselniţă prin parteneriat public-privat”.

Senatorul a precizat şi că, pe parcursul zilelor următoare, va prezenta mai multe informaţii în acest sens. Însa pe parcursul saptamanilor trecute, Florin Cîțu a facut mai multe atacuri la adresa ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, pe care l-a acuzat de legături cu Banca Internaţionala de Investiţii (BII), o instituţie controlată de Federaţia Rusă. Potrivit senatorului PNL, Banca Internaţională de Investiţii (BII) ar înveşti în obligaţiuni de stat din România şi ar urma să fie chiar partener la Fondul Suveran de Investiţii (FSDI) datorită unei promisiuni pe care ministrul de Finanțe ar fi făcut-o părții ruse în timpul unei călătorii din Cuba, din 2018.

Miercuri, senatorul l-a mai acuzat şi pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, de faptul că ar fi susţinut introducerea unor măsuri „comuniste”.

„Eugen Teodorovici simte şi respira comunism. Este cel care a susţinut şi promovat în Parlament şi în Guvern plafonarea preţurilor, a dobânzilor, naţionalizarea Pilonului ÎI de pensii şi acum NAŢIONALIZAREA de facto a sistemului bancar”, a scris Florin Cîțu.

„Doar în COMUNISMUL atât de iubit de agentul Rusiei statul impune planul de dezvoltare al unor companii. Nici Venezuela nu a făcut aşa ceva”, a adăugat senatorul PNL, oferind ca exemple o presupusă prevedere a Ordonanţei 19/2019.

Potrivit acelei prevederi „Indicatorii-țintă de creștere a creditării și de diminuare a marjei de dobândă, precum și marja de referință a dobânzii se stabilesc anual, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice, cu recomandarea Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială. Pentru anul 2019, pentru fiecare instituție bancară, ținta de creștere a creditării este de + 8,0 la sută, ținta de diminuare a marjei de dobândă este de -8,0 la sută, iar marja de referință a dobânzii este de 4,0 puncte procentuale”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.