Plumb a fost una dintre cele mai infocate admiratoare ale lui Liviu Dragnea in perioada campaniei electorale. Ea a afirmat chiar, in timpul mitingului PSD de la Galati, ca Romania este „tara lui Liviu Dragnea”.
Victorie din închisoare pentru Dragnea în fața PNL. Ce sentință au dat judecătorii
Ultima Ora Justiție Politic

Dragnea nu mai scapă. Ce spune o judecătoare despre sentința liderului PSD

Liviu Dragnea va primi sentința finală pe data de 27 mai, anunță magistrații.

O judecătoare din complet urmează să iasă la pensie la 1 iunie, însă o decizia nu ar mai putea fi atacată dacă magistratul nu semnează și motivarea redactată.

Surse juridice au explicat, pentru Newsweek România, că în situația în care Liviu Dragnea ar fi condamnat definitiv în data de 27 mai, în dosarul angajărilor definitive de la DGASPC Teleorman, sentința rămâne în picioare chiar dacă unul dintre judecătorii din complet se pensionează și nu semnează motivarea.

De altfel, unul dintre judecătorii din completul de cinci care judecă dosarul lui Dragnea este Luciana Mera, care a făcut o cerere de pensionare începând cu data de 1 iunie 2019, cerere care i-a fost aprobată de CSM în luna martie.

„Confoem legii, motivarea unei sentințe se face în ziua deliberării și a pronunțării hotărârii, în cazul de față, în 27 mai, dacă nu se amână această pronunțare.

În timpul deliberării, motivele fiecărui judecător din complet sunt consemnate de un magistrat, iar aceste argumente sunt trecute ulterior în motivare. Practic, se face inclusiv motivarea în timpul deliberării, atunci când magistrații stabilesc sentința, iar ceea ce urmează este doar redactarea acestei motivări.

În cazul în care unul dintre magistrați se pensionează sau decedează sau i se întâmplă orice altceva și nu poate semna motivarea, în locul acestui judecător semnează președintele de secție”, a explicat sursa citată.

În primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare, iar completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat luni că se va pronunța definitiv în acest dosar în data de 27 mai.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.