i
Ultima Ora Politic

Dragnea, mișcare de ultimă oră din pușcărie. Cum vrea să păcălească legea

Fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, a contestat printr-o cale extraordinară de atac decizia prin care un complet de cinci judecători al instanţei supreme, a stabilit definitiv condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Potrivit paginii oficiale a ICCJ acţiune a fost depusă vineri de către apărarea lui Liviu Dragnea.

Surse judiciare spun pentru STIRIPESURSE că motivele contestaţiei în anulare ar fi similare cu cele pentru care Curtea de Apel Bucureşti a admis recent o acţiune a judecătoarei Camelia Bogdan în privinţa unor hotărâri ale Colegiului de Conducere a ICCJ.

Astfel, explică sursele citate, fiind o cale extraordinară de atac ce vizează carenţe procedurale în timpul judecăţii, motivele avocaţilor lui dragnea ar fi acelea că la momentul judecării apelului completul de magistraţi nu ar fi fost legal constituit, ceea ce ar atrage cu sine nelegalitate deciziei.

Dacă s-ar admite pe fond contestaţia în anulare consecinţa directă ar fi, potrivit surselor citate, casarea deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea şi implicit eliberarea acestuia din pentienciar.

Totodată instanţa trebuie să dispună rejudecarea apelului din dosar de către un nou complet de cinci judecători constituit legal.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.