Se menține procentul dezastruos pentru PSD-ALDE: doar 20%
Ultima Ora Politic

Dragnea, luat peste picior de Comisia Europeană. Are probleme cu vitamina D

Reprezentanța Comisiei Europene în România, condusă de Angela Cristea, una dintre țintele predilecte ale atacurilor lui Liviu Dragnea din ultima perioadă, a postat marți pe Facebook o replică la solicitarea liderului PSD de a se tăia bani de la serviciile secrete pentru a fi cheltuiți pe un program național de distribuirea gratuită de vitamina D copiilor, scrie g4media.ro

”Cercetătorii recomandă o alimentație bogată în vitamina D, mai ales în lunile de iarnă, care să includă produse precum ouă, pește gras și ciuperci, arată un studiu finanțat de Uniunea Europeană și publicat în anul 2017”, se precizează pe pagina oficială de Facebook a reprezentanței Comisiei Europene la București.

„Trebuie să desfășurăm cercetări privind nutriția în grupurile de populație vulnerabile, pentru a dezvolta recomandări specifice etapei de viață pentru aportul de nutrienți”, declara coordonatorul de proiect Mairead Kiely cu privire la direcțiile viitoare de cercetare – se mai arată în postare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Parlament, că le-a solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă şi ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, să analizeze sumele alocate în proiectul de buget pentru serviciile secrete şi să realoce sume de la acestea către Sănătate, transmite Agerpres.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente”, a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Ulterior solicitării publice făcute de liderul PSD, Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici s-au grăbit să anunțe că susţin relocarea de fonduri de la bugetele serviciilor secrete la sănătate .

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.