Dariu Vâlcov va face pușcărie în România
Dariu Vâlcov va face pușcărie în România
Ultima Ora Politic

Dragnea, lovit în plin: Dăncilă îl dă afară din Guvern și pe Darius Vâlcov, omul de încredere al liderului PSD

Îndepărtarea şefei ANAF, Mihaela Triculescu, fidelă lui Darius Vâlcov, este primul pas pe care îl face premierul Viorica Dăncilă pentru îndepărtarea lui Vâlcov din Guvern, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, scrie adevarul.ro. Asta după ce vineri, Viorica Dăncilă a dat-o afară şi pe Anca Alexandrescu, umbra lui Dragnea la Palatul Victoria.

Vineri, Viorica Dăncilă a dat-o afară din Guvern pe Anca Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului. Anca Alexandrescu se va întoarce la partid, unde se va ocupa de comunicarea liderului PSD Liviu Dragnea.

Mihaela Triculescu, adusă la şefia ANAF de Darius Vâlcov, în ciuda lipsei de experienţă, va fi demisă din cauza incompetenţei. Cel care va propune revocarea va fi ministrul Finanţelor, Eugen Teodrovici, iar semnătura finală va aparţine premierului Viorica Dăncilă. Teodorovici a spus public că e nemulţumit de activitatea şefei Fiscului. Dincolo de motivul oficial, demitarea Mihalei Triculescu îl vizează direct pe Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă, impus de Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă vrea să-l dea afară din Guvern pe Darius Vâlcov, ca să reducă din influenţa directă pe care Liviu Dragnea o are în Executiv. Vâlcov este unul dintre oamenii care-i raportează direct liderului PSD tot ce se întâmplă la Palatul Victoria. În plus, Dăncilă îl are aliat pe Eugen Teodorovici, care, de asemenea, l-ar vrea plecat pe Vâlcov, pe motiv că-i subminează autoritatea de ministru. De altfel, Mihaela Triculescu a fost impusă la şefia ANAF peste capul ministrului de Finanţe. Darius Vâlcov e condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru corupţie. Recursul e în desfăşurare

„Pe probleme economice, Darius Vâlcov este bine pregătit. Este un om care char ştie economie. Dar asta nu înseamnă că toate măsurile pe probleme economice poartă amprenta lui Darius.  Legat de ordonanţa 114, eu am recunoscut că s-a făcut o greşeală. Drept dovadă am spus că trebuie să avem flexibilitate să purtăm dialog, astfel încât să putem să reglementăm ceea ce a fost greşit“, a spus Dăncilă despre Vâlcov.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.