Dragnea LOVIT DIN PLIN de Partidul lui Tăriceanu. Deputații ALDE au părăsit ședința pentru ca nu au fost de acord cu propunerile PSD 1
Ultima Ora Politic

Dragnea LOVIT DIN PLIN de Partidul lui Tăriceanu. Deputații ALDE au părăsit ședința pentru ca nu au fost de acord cu propunerile PSD

Dragnea LOVIT DIN PLIN de Partidul lui Tăriceanu. Deputații ALDE au părăsit ședința pentru ca nu au fost de acord cu propunerile PSD
Deputații ALDE au părăsit ședința comisiilor de specialitate pe legea offshore, în urma acuzațiilor lui Varujan Vosganian, liderul deputaților ALDE, că dezbaterea este o „improvizație”.

”ALDE nu a votat în niciun fel. Nu avem niciun punct de vedere de la ANRE, de la Guvern. (…) Dacă Guvernul a dat bir cu fugiţii, cu cine aţi lucrat aceste amendamente? Nu s-a mai întâmplat să se modifice prevederi fiscal bugetare fără un studiu privind impactul bugetar. Este straniu că noi votăm o lege cu atâtea modificări la o lege care am votat-o acum două luni. Ce s-a întâmplat în aceste două luni? Cât de serioşi suntem în aceste modificări? Nu mi s-a mai întâmplat să votez fără să ştim care este valoarea resurselor. ALDE nu participă la această dezbatere care mi se pare o improvizaţie. O să solicităm în plen retrimiterea la comisie, ca noi să putem vota în cunoştinţă de cauză, să ştim impactul bugetar, o evaluare clară a resurselor şi să avem un punct de vedere al Guvernului”, a spus Vosganian, în timpul ședinței.

Vosganian a declarat că Ministerul Energiei, portofoliu care aparține ALDE, nu deține competență în privința impactului fiscal bugetar.

El i-a spus lui Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii, că ministrul ALDE nu avea cunoștință despre amendamentele discutate în ședință, informează Agerpres.

„L-am întrebat pe ministrul Energiei şi mi-a spus că nu are cunoştinţă de aceste amendamente pe care dumneavoastră le-aţi pregătit azi dimineaţă”, a spus Vosganian.

„Spuneţi-mi şi mie cât am câştigat la 60 %, la 30 %, 10 %. Eu cu improvizaţii din astea mă scuzaţi eu nu merg. Aveţi prilejul ca până la plen să spuneţi care va fi câştigul statului român pe diverse scenarii şi vă asigur că voi fi primul să care să o votez. Dacă nu, o să consider că este o improvizaţie şi nu o să votez”, a spus Vosganian.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii