Siegfried Mureșan îl taxează dur pe Dragnea. Greșeala fatală a liderului PSD
Ultima Ora Politic

Dragnea, întrevedere cu prim-ministrul din Vietnam, Nguyen Xuan Phuc

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit astăzi, 16 aprilie, cu domnul Nguyen Xuan Phuc, prim-ministrul R.S. Vietnam. Vizita delegației vietnameze este premergătoare aniversării a 70 de ani de la stabilirea, în 1950, a relațiilor diplomatice dintre cele două țări.

Dragnea, întrevedere cu prim-ministrul din Vietnam, Nguyen Xuan Phuc 1

Dinamica contactelor politice de nivel înalt dintre România și Vietnam, înregistrată încă din anul 2018, reprezintă o evoluție pe linia relațiilor bilaterale și se înscrie în proiectul de diversificare și extindere a cooperării în domenii de interes reciproc.

Premierul vietnamiez a primit asigurări că România, în calitate de stat deținător al Președinției Consiliului UE, va continua să susțină semnarea, cât mai curând posibil, a Acordului de Liber Schimb și a Acordului privind Protecția Investițiilor UE – Vietnam, având în vedere potențialul pe care aceste două acorduri îl au cu privire la eliminarea barierelor și crearea de noi oportunități economice.

Președintele Camerei Deputaților a subliniat că România este interesată de consolidarea exporturilor românești cu tradiție pe piața vietnameză și extinderea exporturilor de produse și servicii noi în domenii în care țara noastră deține expertiză.

Sub acest aspect, cei doi oficiali și-au exprimat încrederea că negocierile privind certificarea exporturilor românești de produse de origine animală, miere și produse apicole pe piața vietnameză va înregistra progrese semnificative în decursul acestui an, ca urmare a redeschiderii canalelor directe de comunicare la nivelul autorităților guvernamentale.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost abordată tema cooperării bilaterale în domeniul energiei, pe baza memorandumului de cooperare încheiat  între SNTGN Transgaz S.A. și Petrovietnam.

În contextul interesului crescut al lucrătorilor vietnamezi pentru oportunităţile de muncă din ţara noastră, domnul Liviu Dragnea a susţinut că domeniul muncii și al justiției sociale se prefigurează a deveni o arie semnificativă de cooperare bilaterală, autorităţile române  fiind foarte implicate în acest sens.

s

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.