lovitură cruntă pentru corupți
lovitură cruntă pentru corupți
Ultima Ora Politic

Dragnea, înconjurat de 8 jandarmi la ieșire din închisoare. Se află în fața judecătorilor

Procesul în care fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, este acuzat de trafic de influență a început, la ora transmiterii știrii, la Tribunalul București, fostul lider PSD Liviu Dragnea urmând să fie audiat în calitate de martor. Ședința este nepublică.

Liviu Dragnea a fost așezat în boxa acuzaților, dar fără a purta cătușe la mâini, conform legii. Dragnea era îmbrăcat într-un costum albstru deschis, cămașă albă și cravată. Fostul lider PSD este păzit de 8 jandarmi în timp ce dă declarațiile în fața instanței.

Jurnaliștii au fost scoși din sală, din dispoziția judecătorului Zgondea, dar încearcă să urmărească ședința de judecată printr-un geam de sticlă cubică.

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a fost scos, joi, din Penitenciarul Rahova și adus cu escortă pentru a fi audiat la Tribunalul București, ca martor în procesul fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Tot ca martor în dosar a fost citat și fostul premier Victor Ponta, însă acesta nu s-a prezentat încă la Tribunalul București.

Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel a declarat ședința nepublică, astfel că jurnaliștii nu au acces în sala de judecată.

La începutul anului trecut, fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când era președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte PSD, Valeriu – Ștefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrică a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu, spun procurorii.

Apoi, tot ca urmare a demersurilor lui Valeriu Zgonea, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale și a fost numită, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

În acest dosar, Dumitru Dobrică, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova pe 27 mai, după condamnarea la 3 ani și 6 luni primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.