Dragnea îi dă replica lui Iohannis în Parlament. ”Banii se duc unde trebuie” 1
Ultima Ora Politic

Dragnea îi dă replica lui Iohannis în Parlament. ”Banii se duc unde trebuie”

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat marți, în ședința solemnă a Parlamentului, că există teme care ar trebui să reprezinte obiective comune ale politicenilor, indiferent de partid și că a vrut să îi propună un pact lui Klaus Iohannis, dar după discursul acestuia îi este clar că este inutil.

„Celor care își dau cu părerea că alocăm prea mult pentru apărare. În absența alocăririi România ar trebui să cheltuie mult mai mult. Banii aceștia se duc unde trebuie, se creează venituri, locuri de muncă, din care ulterior se plătesc pensii și salarii. Alocarea de 2% din PIB pune în mișcare industria de apărare. Alocarea de 2% pentru apărare nu poate fi opțional și nici negociabil. E temelia pe care țara noastră și-a clădit această alianță. Am intrat în al treilea an al guvernării PSD-ALDE care a alocat 2% din PIB pentru apărare. Ce a făcut acest guvern atacat în permanență? A mărit salariile militarilor. Susține în continuare pensiile și salariile militarilor și după ultimele întâlniri cu rezerviști urmează ca și aici lucrurile să se pună în ordine și toate nedreptățile din sistem să fie rezolvare. Ar fi fost util ca toate partidele politice să își asume acest obiect. Am văzut partide care au început să se abată de la acest obiectiv. E o temă pe care sincer aș fi vrut să i-o propun președintelui, dar după discursul dumnealui pe care l-am auzit azi mi-a dat seama că e un demers inutil’, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că multe dintre răspunsurile pentru președinte vor fi date în zilele următoare.

„Am spus că înainte de apartenența la un partid sau altul trebuie să fim români. Românii trebuie să fie uniți mereu în jurul obiectivelor naționale, iar securitatea și apartenența la NATO reprezintă unul dintre cele mai mari obiective la nivel național. (…) Răspunsurile care meritau date azi în urma unui discurs le vom da în zilele următoare”, a mai spus Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.