Dragnea îi dă lovitura lui Netanyahu. Nu mai mută ambasada de la Tel Aviv
Ultima Ora Politic

Dragnea îi dă lovitura lui Netanyahu. Nu mai mută ambasada de la Tel Aviv

Ambasada Palestinei a anunțat, după întâlnirea de luni dintre ambasadorul Fuad Kokaly și liderul PSD, Liviu Dragnea, că decizia lui Liviu Dragnea este că guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Ambasada Statului Palestina salută decizia lui Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv, la Ierusalim”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Palestineri, remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, luni, 13 mai, 2019, Fuad Kokaly, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Palestina la București a avut o întrevedere cu Liviu Dragnea, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, cât și de lider al partidului de guvernământ.

”România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate și un mediator substanțial în ce privește relația cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaționale și drepturile omului. Un actor activ și implicat în menținerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiției internaționale, pledând pentru o pace justă și pentru securitate în regiune”, se mai arată în comunicat.

„După întâlnirea de azi mă pot considera încredințat că toate forțele politice din România înțeleg la unison importanța Ierusalimului și rolul lui în politica și securitatea globală și în sufletele a mai mult de jumătate de cetățeni ai Terrei. Prindeclarația de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluțiilor internaționale potrivit cărora o pace durabilă și justă nu se poate săvârși decât prin existența celor două state, israelian și palestinian, care împart Orașul Păcii astfel încâtPalestina, țara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mișcare și același regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est”, a spus Fuad Kokaly.

Ambasada Palestinei mai anunță că, în cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susține cooperarea bilaterală dintre cele două state și chiar dorește să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relația indisolubilă și de lungă durată pe care cele două state o împărtășesc alături de popoarele lor.

”Liviu Dragnea a reafirmat încă o dată poziția statului român în ce privește conflictul israeliano-palestinian și rezolvarea acestuia pe baza soluției celor două state”, se arată în finalul comunicatului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat anul trecut, în luna aprilie, că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe 25 martie el a spus că că este necesară o discuţie pe această temă în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi luată o decizie.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.