Se menține procentul dezastruos pentru PSD-ALDE: doar 20%
Ultima Ora Politic

Dragnea e terminat. Comisia Europeană a aprobat referendumul lui Iohannis

Margaritas Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a afirmat, legat de referendumul pe justiției, că e o chestiune care ține de fiecare stat membru, iar CE a respectat mereu voința a cetățenilor, precizând că instituția a atras atenția asupra deteriorării statului de drept în România.

„Organizarea referendumului este o chestiune a fiecărui stat membru. Comisia a respectat întotdeauna voința democrația a cetățenilor. Referitor la subiectul referendumului, poziția noastră asupra reformelor în justiție și situația în ansamblu a deteriorării statului de drept în România, punctul de vedere al Comisiei este foarte bine cunoscut”, a afirmat Margaritas Schinas, vineri, într-o conferință de presă.

Anterior oficialul european declarase că instituția pe care o reprezintă a subliniat în mai multe rânduri că România trebuie să facă pașii înainte în reforma în justiție și să se abțină de la acțiuni care să ducă la regres.

„După cum am precizat și cu alte ocazii, Comisia Europeană urmărește cu mare îngrijorare evoluțiile privind statul de drept în România și a subliniat că România trebuie să se reîntoarcă urgent pe drumul reformei. Asta înseamnă a merge înainte, nu înapoi și să se abțină de la a face vreun pas care să răstoarne progresul înregistrat în ultimii ani”, a conchis Schinas.

Reacția Comisiei Europene vine după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că va convoca un referendum pe probleme din justiție în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, motivând că „așa nu se mai poate”. El a mai spus că în momentul de față, odată cu anunțul privind convocarea unui refrendum pe data de 26 mai, este ilegitimă emiterea unei ordonanțe de urgență în domeniu Justiției.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii