Dragnea este disperat. A început deja să dea vina pe colegii de partid pentru un eventual eșec la alegerile europarlamentare.
Ultima Ora Justiție Politic

Dragnea e în alertă. O echipă a Comisiei de la Veneția face verificări la legile Justiției în România

O delegație a Comisiei de la Veneția vine în România în această săptămâna pentru a discuta cu reprezentanții autorităților române din domeniul Justiției despre modificarea legilor Justiției și intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale, potrivit unor surse judiciare, conform mediafax.ro

Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România pentru a avea discuții cu reprezentanții instituțiilor de forță din justiție pe tema modificării legilor ustitiei, a înființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE, au declarat pentru Mediafax surse autorizate din domeniul justiției.

Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției (MJ), a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PICCJ), a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat pe 6 martie că reprezentanții Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor sesiza Comisia de la Veneția cu privire la modificările făcute de guvern legilor Justiției din România, fără consultări publice și fără respectarea observațiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Orban a mai spus atunci că PSD-ALDE ar comite un act de trădare a intereselor naționale dacă nu se va opri să legifereze împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Acțiunea APCE vine în urmă unei cereri făcute tot în luna martie de liberalii români, în legătură cu ordonanță de urgență prin care a fost înființată secția de anchetare a magistraților.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii