Un director PSD și-a dat demisia din partid și pleacă din țară: ”Eu nu vreau să fiu părtaș la distrugere”
Ultima Ora Justiție Politic

Dragnea avea spioni în DNA. Au fost prinși și condamnați

Fostul secretar de stat Valentin Raducu Preda din Ministerul Transporturilor a fost condamnat, luni, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la patru ani de inchisoare, in timp ce un fost ofiter de politie judiciara din DNA, Dan Emil Manolachi, a primit opt ani de inchisoare, intr-un dosar de coruptie si divulgare de informatii considerate secret de stat. Potrivit anchetatorilor, Manolachi ar fi fotografiat o nota secreta a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum si i-ar fi trimis-o fostului secretar de stat. Acesta urma sa transmita informatiile „unei persoane vizate de cercetarile din acel dosar penal”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, condamnarea lui Dan Emil Manolachi la opt ani de inchisoare pentru divulgare de secrete care pericliteaza siguranta nationala, in timp ce fostul secretar de stat Valentin Raducu Preda a primit patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului. informeaza news.ro.

In acelasi dosar, Tudor Bohalteanu, fost consilier al ministrului Transporturilor, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare complicitate la trafic de influenta, Catalin Radu – doi ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, Andrei Stefan Caunii – trei ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la spalarea banilor, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, Mihaela Octavia Vasile – trei ani cu suspendare pentru spalarea banilor si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, Elena Simona Hulubariu – 2 ani de inchisoare cu suspendare- complicitate la trafic de influenta, Marius Irofte – trei luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar Geanina Cazan a fost achitata pentru complicitate la trafic de influenta.

In iunie 2014, Dan Emil Manolachi, fost ofiter de politie in DNA, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda privind organizarea unui flagrant de catre procurori.

Valentin Preda a fost trimis in judecata de DNA dupa ce ar fi cerut mita 200.000 de euro pentru a urgenta incheierea unui contract privind extinderea sistemului informatic al rovinietei intre CNADNR si o firma, in 28 noiembrie 2012.

Dan Emil Manolachi este acuzat, la randul lui, ca, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, care urma sa realizeze un flagrant pentru trafic de influenta, l-a informat pe Valentin Preda sa nu se intalneasca cu Tudor Gabriel Bohalteanu, inculpat si el in dosar, care ar fi urmat sa ii dea 50.000 de euro. Manolachi a divulgat astfel actiunea organizata de DNA. Banii urmau sa ajunga la Preda prin intermediul Simona Elena Hulubariu, judecata si ea in dosar.

Mai mult, spun anchetatorii, Dan Emil Manolachi a fotografiat documente ce contineau informatii considerate secret de stat – nivel strict secret – si le-a pus la dispozitia lui Preda, care intentiona sa le trimita unei persoane vizate de cercetarile din acel dosar penal. Potrivit unor surse judiciare, Manolachi ar fi fotografiat o nota secreta a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum.

Pentru aceste „servicii”, fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor urma sa il ajute pe Manolachi sa isi angajeze o ruda in cadrul Serviciului Judetean Constanta- Arhivele Nationale si sa obtina o functie de conducere in cadrul IPJ Constanta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.