Șoc pentru Dragnea. A fost huiduit la Congresul Socialiștilor de la Madrid. ”Afară cu corupții. Nu vrem corupți în PES și S@D”. VIDEO
Ultima Ora Politic

Dragnea ACUZAT că pune sănătatea copiilor în pericol. ”Blochează intenționat proiectul legii vaccinării”

Dragnea ACUZAT că pune sănătatea copiilor în pericol. ”Blochează intenționat proiectul legii vaccinării”

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui PSD Liviu Dragnea, în care i-a solicitat să deblocheze legea vaccinării, blocată în comisiile din Parlament de aproape un an:

“România se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa: numărul total al îmbolnăvirilor ajunge la 15.379, dintre care 59 de decese. Majoritatea cazurilor mortale sunt copii mai mici de un an, nevaccinați. În ciuda acestui bilanț dramatic, care pare departe de a ajunge la final, proiectul legii vaccinării este blocat în Parlament, la comisiile din Camera Deputaților, de mai bine de 10 luni, deși a intrat în procedură parlamentară de 1 an de zile și a fost adoptat de Senat în octombrie 2017. Coaliția majoritară pe care o conduceți blochează intenționat proiectul legii vaccinării, considerând că sănătatea copiilor nu reprezintă un subiect la fel de important precum amnistia și grațierea.

Potrivit celor mai recente date, rata de acoperire vaccinală este, în România, la 81%, mult sub cea de 95% recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Proiectul de lege aflat în procedură parlamentară și care poate fi adoptat, în forma actuală, în câteva zile, conține o serie de prevederi care ar soluționa această problemă, printre care obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile menționate în Calendarul național de vaccinare și obligativitatea ca părinții să se informeze în privința vaccinurilor și, în caz contrar, să primească amendă.

După ce ați fost condamnat, în primă instanță, pentru utilizarea banilor unor copii vulnerabili din Teleorman, acum sunteți autorul moral al prelungirii actualei epidemii de rujeolă, majoritatea cazurilor mortale fiind copii mai mici de un an, nevaccinați. În plus, sunteți un consecvent promotor de informații false, doar zilele trecute vorbeați cu nonșalanță despre legalizarea căsătoriei cu animale, situație care nu s-a petrecut nicăieri, semn că nu aveți capacitatea de a distinge între o informație falsă și una reală. Probabil pe astfel de informații false vă bazați și pornirile anti-vaccin.

Vă solicit să deblocați de urgență proiectul de lege privind vaccinarea. Majoritatea pe care o aveți în Parlament vă permite să faceți acest lucru și ați dovedit că, atunci când există voință politică, parlamentarii PSD-ALDE pot adopta modificări la Codul Penal în timp record, de exemplu, doar în câteva zile”, a spus Ovidiu Raețchi într-o scrisoare deschisă adresată lui Liviu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.