Candidatură-șoc la Cotroceni. Nimeni nu se aștepta ca PSD să îl lovească așa dur pe Tăriceanu
Ultima Ora Economic Politic Social

Dragnea a încasat o lovitură nimicitoare: A fost prins cu minciuna înainte de alegeri

Ce a zis Dragnea azi, la mitingul de la Galați: „Liderii europeni sunt supăraţi pentru că forţa de muncă harnică şi calificată începe să plece de la ei. Sunt supăraţi poate pentru că renovăm şi construim şcoli, modernizăm educaţia şi românii au şansa să fie mai educaţi şi o să intre în competiţie cu ai lor. Sunt supăraţi că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, a susținut Liviu Dragnea.

Programul Național de Dzvoltare Locală a fost gândit chiar de Liviu Dragnea pe când era ministru al Dezvoltării în guvernul Ponta. Cu un buget de stat de miliarde de euro, Programul își propunea să dezvolte comunele, satele din România, dar și infrastructura acestora. Să le dezvolte ca să ajungă mai frumoase decât în Occident, desigur.

Dragnea a încasat o lovitură nimicitoare: A fost prins cu minciuna înainte de alegeri

Ei bine, rezultatele PNDL 2017 -2020 arată dezastruos. Discrepanța între ce și-a propus PSD și realizări este uriașă, scrie newsweek.ro

În domeniul „alimentare cu apă”: număr obiective propuse: 547, finalizate – 7.  Procent realizări: 1,2%.

În domeniul „canalizare”: număr obiective propuse – 520, finalizate – 12. Procent realizări: 2%.

În domeniul „drumuri”: număr obiective propuse – 2.109, finalizate – 47. Procent realizări: 3%.

În domeniul „școli”: număr obiective propuse – 584, finalizate – 28. Procent realizări: 5%.

În domeniul creșe: număr obiective propuse – 863, finalizate – 23. Procent realizări: 3%.

În domeniul „Unități sanitare”: număr obiective propuse: 595 – finalizate 6. Procent realizări: 1%.

De la demararea proiectului au trecut 30 de luni.

”Cele mai multe obiective de investiții incluse sunt obiective de investiții noi, pentru care beneficiarii nu aveau, la data includerii în program, obținute documentele de urbanism necesare, documentațiile tehnice necesare realizării executării lucrărilor de construcții (proiect tehnic) întocmite, încheiate contracte de lucrări/servicii”, precizează ministerul.

PNDL II are cifre și mai dezastruioase.

Dintr-un total de 7.171 de obiective acceptate spre finanțare au fost finalizate 213 (3%). Au fost aprobate 545 proiecte de alimenatre cu apă – 7 finalizate (1%); 2.109 de drumuri – 47 finalizate (2%); 863 de grădinițe – 23 (3%) construite; 595 de unități sanitare – 6 construite (1%). „Procentul scăzut privind numărul obiectivelor finalizate până la data prezentei în cadrul PNDL II este datorat faptului că pentru multe dintre aceste obiective de investiții nu au fost demarate lucrările de execuție, din motivul expus anterior”, explică ministerul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.