PSD crește pensiile speciale pe furiș. Beneficiarii sunt în Parlament
Ultima Ora Economic Politic

Dragnea a făcut Bugetul 2019 fără Dăncilă, ”cu cifrele pe masă”. Apoi s-a rățoit la premier că a dat prea mulți bani serviciilor secrete 

PSD s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, în prima şedinţă a Comitetul Executiv din acest an. A fost şi prima apariţie publică a lui Liviu Dragnea de la sfârşitul anului trecut.

Liviu Dragnea a cerut la ședință tăieri din banii alocați serviciilor secrete în proiectul de buget pentru 2019. Sunt prea mulţi, iar sume importante ar trebui realocate la sănătate, a afirmat preşedintele PSD. Iar dacă Guvernul nu poate rezolva asta, o va face Parlamentul, asigură liderul social-democraţilor.

Liderul PSD a afirmat că bani ar putea fi folosiți pentru sănătate, de pildă pentru „programe gratuite pentru vitamina D pentru copii” sau pentru diabet.

„I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate de exemplu. Eu mă gândesc un program de acordare gratuită pentru toți copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranță națională. Un program de diabet. Și au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern, dacă nu, eu sigur o să o fac la Parlament cu amendament”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă nu e nevoie și de avizul CSAT pentru a modifica bugetele serviciilor (o dispută care a mai fost anul trecut în momentul rectificării bugetare – n.r.), Liviu Dragnea i-a întrebat pe jurnaliști ușor iritat: „Îmi trebuie avizul lui Iohannis și pentru viață să înțeleg?”. Apoi a adăugat: „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”.

La insistențele jurnaliștilor pe tema avizului, Liviu Dragnea a replicat tăios: „A fost o singură întrebare. Dacă vreți să ne mai vedem după Cameră, să începem anul bine, dacă nu….” a spus Liviu Dragnea făcând cu mâna semnul de „la revedere”.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a postat pe 25 ianuarie o fotografie în care apare alături de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, Darius Vâlcov și alți trei oameni politici, cu mesajul „cu cifrele pe masă, viitorul arată bine”.

Politicienii amintiți lucrau pe propunerea de proiect făcută de guvern pentru bugetul pe 2019, pe care azi tocmai Dragnea îl contestă, arată newsweek.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.