SCUMPIRI pe bandă rulantă în România. PÂINEA este prima vizată
Ultima Ora Exclusiv Justiție Politic Social

Dr. economist Gheorghe Nistorescu: ”Dragnea face campanie electorală cu pensiile amărâților. Urât”

Liviu Dragnea a amânat aplicarea noii legi a pensiilor. Aceasta ar trebui și facă dreptate pensionarilor cărora li s-au refuzat drepturile obținute prin contributivitate, într-o viață de muncă. Deși trebuia să fie gata de anul trecut, Dragnea a spus că nu se va putea aplica decât în 2021. Atunci, a spus liderul PSD, va curge laptele și mierea peste pensionari. ”Vin alegerile. Prin această amânare, Dragnea face campanie electorală cu pensile amărâților. Urât”, ne-a spus dr. economist Gheorghe Nistorescu.

Dr. economist Gheorghe Nistorescu: ”Dragnea face campanie electorală cu pensiile amărâților. Urât”

„În 2017 l-am dus la 1.000 lei punctul de pensie, în 2018 la 1.100 de lei, în 2019, aşa cum am spus în programul de guvernare, 1.265 de lei punctul de pensie. La punctul de pensie, să luăm 1,500 lei pensie brută. Cineva care avea atât în 2016, net lua 1.399 lei, scădem 5,5% contribuţia socială şi 16% diferenţa care era peste 1.100 lei. Noi am eliminat sub 2.000 lei pensie, astfel că a crescut (n.r. – pensia) în 2017, ca urmare a creşterii punctului de pensie, dar a crescut şi netul pentru că am eliminat contribuţia la sănătate. Deci am egalat brutul cu netul. În 2020 este mai mult decât dublu faţă de netul din 2016. Cu formula din noua lege, în 2021 va 4.507 lei brut şi pensia netă avem mai mult decât o triplare a pensiei, 4.256 lei net. (…) Această lege nu se aplică la pensiile speciale. Pensiile speciale nu fac obiectul acestei legi”, a declarat duminică seara, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Despre această promisiune, dr. economist Gheorghe P. Nistorescu, fost profesor la Academia de Studii Economice București, autorul volumului ”Pensia, venit fundamental de drept”, ne-a spus că este doar demagogie.

În primul rând, spune Nistorescu, pensia nu este ban public, ci privat. Este banul deponetului.

Dr. economist Gheorghe Nistorescu: ”Dragnea face campanie electorală cu pensiile amărâților. Urât”

”Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, atât. Iată însă că pensionarii au fost furați și sunt furați și acum, iar prin proiectul de modificare a legii se recunoaște acest lucru. Cu noile promisiuni, Dragnea vrea să agațe electoratul vârstnic. Dacă mă votați, vă măresc pensile! Cum a făcut Ceaușescu la disperare: vă dau 100 de lei! Dragnea nu a spus nimic însă despre problemele fundamentale ale pensiei, teoria de bază. Doar demagogie”, ne-a spus Gheorghe Nistorescu (foto).

Citește și:

Istoria sărăciei bătrânilor noștri: Cum s-a furat Fondul Național de Pensii

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.