Dosarul de studii al șefului Secției Speciale, propus de PSD ca judecător la CCR, are probleme
Ultima Ora Justiție Politic Social

Dosarul de studii al șefului Secției Speciale, propus de PSD ca judecător la CCR, are probleme

Licenta susținută la o universitate de stat, dupa ce a terminat o facultate particulară, și diploma de master la frecvență redusă, obținută după trei ani de la finalizarea studiilor postuniversitare, sunt atuurile academice ale șefului Secției Speciale, Gheorghe Stan, propus de PSD pentru funcția de judecător la Curtea Constituționala a României.

Curtea Constituționala a României a amânat pentru data de 5 iunie pronunțarea pe sesizarea USR în legatură cu numirile lui Gheorghe Stan și a fostului vicepresedinte al CSM Cristian Deliorga, în funcțiile de judecător CCR. Parlamentarul Stelian Ion (USR) declara că Gheorghe Stan nu ar fi răspuns în timpul audierii din Camera Deputaților la mai multe întrebări.

„În afara de aceasta, CV-ul dumnealui nu este unul care să ne facă să concluzionăm că are o înalta pregatire profesională, o anvergură de judecător la CCR.

Gheorghe Stan și-a început activitatea în 1998 ca și consilier juridic la SC Agro Transport Bacău.

Până în 2002, acesta a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, jud. Botoșani.Din 2003 până în 2004 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, urmând ca în 2008 să ocupe funcția de procuror la Parchetul din Botoșani. Un an mai târziu devine procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

În 2012 devine procuror la ÎCCJ și înspector șef adjunct al Inspecției Judiciare.

Gheorghe Stan a urmat studii postuniversitare de Drept Penal, secția Criminologie la Facultatea de Drept din București, după care a încheiat 2 mastere, unul cu specializarea științe penale, iar altul pe managementul informațiilor în combaterea terorismului.

Numele lui Gheorghe Stan este strans legat de cel al fostei sefe a CSM, Oana Haineala. Cei doi au facut echipa la Parchetul Tribunalului Bacau, unde Stan a fost adjunctul Oanei Haineala, care detinea functia de prim-procuror. In acea perioada, mai exact in 2006, Gheorghe Stan a semnat, alaturi de Oana Haineala, un raport favorabil fostei prim-procuroare a Parchetului de pe langa Judecatoria Podu Turcului, Rita Branga. Un raport pe care Rita Branga l-a folosit apoi pentru a incerca sa scape de acuzatiile de coruptie pentru care era cercetata si pentru care, in final, a fost condamnata definitiv la inchisoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.