Donald Trump participă la comemorarea a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia
Ultima Ora Externe Politic

Donald Trump participă la comemorarea a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia

Președintele american Donald Trump participă miercuri, alături de regina Elizabeth a Marii Britanii, în Portsmouth, la comemorarea a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia, în ultima zi a vizitei sale în Marea Britanie, relatează BBC, potrivit mediafax.

Prim-ministrul britanic Theresa May va găzdui 15 lideri pentru a onora cea mai mare operațiune la sol, aeriană și navală din istorie. La festivități vor fi prezenți liderii tuturor țărilor care au luptat alături de Marea Britanie.

Liderii vor avea un comunicat comun pentru marcarea evenimentului, în care vor promite că „ororile inimaginabile” din Al Doilea Război Mondial nu se vor mai repeta.

Prin intermediul „Proclamației D-Day”, cele 16 națiuni semnatare- printre care și Statele Unite- promit să lucreze împreună pentru „a rezolva tensiunile internaționale în mod pașnic”.

Theresa May va folosi comemorarea de miercuri pentru a face apel la unitate, în vederea gestionării „noilor amenințări de securitate”.

Președintele american Donald Trump se află în Marea Britanie, pentru o vizită oficială de trei zile. Donald Trump şi Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, au fost primiţi luni de regina Elizabeth, la Palatul Buckingham, în prima zi a vizitei de stat în Marea Britanie. Cei doi au participat la o ceremonie oficială de primire şi un dineu privat. Marți, președintele american a avut o întâlnire oficială cu prim-ministrul britanic Theresa May și cu mai mulți oficiali britanici.

Mii de britanici au protestat marți la Londra pe fondul vizitei efectuate de Donald Trump în Marea Britanie, însă numărul persoanelor care au participat la manifestații a scăzut față de numărul de oameni prezenți la protestele organizate în urmă cu un an, la vizita anterioară a președintelui.

Pres. Trump attends event to commemorate 75th anniversary of D-Day

We're in Portsmouth, England, as President Donald J. Trump attends an event to commemorate the 75th anniversary of D-Day. https://abcn.ws/2HXS3IZ

Publicată de ABC News pe Miercuri, 5 iunie 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.