“Doar pentru elevi clopoțelul sună mai devreme”. Oamenii politici în război privind legea educației 1
Ultima Ora Politic

“Doar pentru elevi clopoțelul sună mai devreme”. Oamenii politici în război privind legea educației

“Doar pentru elevi clopoțelul sună mai devreme”. Oamenii politici în război privind legea educației

”Noul an școlar 2018-2019 începe astăzi, 10 septembrie, și nu pe 15 septembrie, așa cum eram obișnuiți. Legea educației a ajuns sa fie un puzzle ale cărui piese se schimbă continuu, pierzându-se astfel imaginea unitară de care ar trebui să se bucure sistemul de învățământ.

Una dintre problemele cele mai grave cu care ne confruntăm este abandonul școlar, a cărei rată este una alarmantă în ultimii ani, fiind una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Cum permitem și cum ne permitem acest lucru ca societate?

Evoluția și succesul sistemului educațional sunt singurele căi de supraviețuire a unei țări, eșecul acestui sistem fiind prima dovadă a involuției unui popor. Pentru o viziune pe termen lung este nevoie de un sistem de învățământ așezat pe un făgaș predictibil și care are în centrul său elevul.

Din păcate, guvernul PSD-ALDE care nu are ca prioritate niciun fel de investiție, nu investește nimic nici în instituțiile de învățământ și nici în viitorul acestei țări.

Neajunsurile din educație sunt multe, începând cu absența unor minime și decente condiții și terminând cu lipsa unei strategii de dezvoltare continuă. Domnilor guvernanți, încotro ne îndreptăm și ce avem de gând cu toți cei pentru care astăzi sună colpoțelul pentru prima oară sau din nou?

Putem îndemna părinții să își încurajeze copiii să își urmeze potențialul, să fie alături de ei, să îi ajute să devină adulți responsabili și implicați, să aibă un orizont larg. Dar nu putem face asta fără educație. Este datoria statului să susțină dezvoltarea elevilor pe mai multe planuri. Dar acest lucru nu este posibil fără oferirea unor exemple și fără un sistem real de valori.

Dragi elevi, vă doresc un an școlar frumos și cu rezultate bune, în speranța că există un clopoțel care sună și pentru guvern. Și, nu uitați, viitorul acestei țări e în mâinile voastre! Mult succes să aveți!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Vasile Gudu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.