DNA extinde urmărirea penală față de trezorierul PSD, Mircea Drăghici 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

DNA extinde urmărirea penală față de trezorierul PSD, Mircea Drăghici

Directia Nationala Anticoruptie a extins, luni, urmarirea penala fata de Mircea Draghici, trezorier PSD, cu privire la o alta infractiune de delapidare.

DNA extinde urmărirea penală față de trezorierul PSD, Mircea Drăghici

„In calitate de trezorier al unui partid, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand formatiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 de lei, fara incasarea contravalorii acestuia la momentul instrainarii”, anunta DNA.

Mai exact, pe 10 iulie 2017, PSD, prin Mircea Draghici, a cumparat autoturismul anterior mentionat, iar pe 18 iulie 2017, autoturismul ar fi fost vandut unei persoane din familia trezorierului, insa contravaloarea acestuia nu a fost incasata de partid la data instrainarii bunului.

DNA precizeaza ca banii pentru autoturism au fost platiti abia la data de 23 august 2018.

Mircea Draghici a fost pus sub acuzare de DNA pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, intr-un dosar legat de cheltuirea banilor primiti de partid ca subventie.

Potrivit DNA, in calitate de trezorier al PSD, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand partidului, Mircea Draghici, care are calitatea de suspect in dosar, si-ar fi insusit suma de 380.000 euro prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil, avand un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenita din subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata partiala in proportie de peste 2/3 a unui imobil.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.