Dragnea s-a dezlănțuit! Atac incendiar la adresa băncilor și multinaționalelor
Ultima Ora Politic

DNA CONFIRMĂ existența valizei TelDrum. Dragnea este sub presiune

DNA CONFIRMĂ existența valizei TelDrum. Dragnea este sub presiune
Se fac noi dezvăluiri în cazul „Valiza TelDrum”. Luni, jurnaliştii de la Rise Project au publicat un prim articol al investigației pornite de la valiza cu documente, pe care ar fi primit-o de la un localnic din Teleorman. Cu toate că Dragnea neagă cu vehemenţă că ar avea vreo legătură cu valiza pierdută şi regăsită, DNA spune că informaţiile apărute au într-adevăr legătură cu un dosar în lucru.

Iată ce declara Dragnea luni: „Eu nu am legătură cu acea valiză, poze cu mine cred că sunt mii în această țară, unii poate le țin pe tabletă, alții sub pernă”, scrie digi24.ro.

Investigaţia Rise Project a pornit de la o valiză care ar fi fost găsită pe un câmp din Teleorman. Jurnaliştii susțin că au urmărit traseul banilor şi aşa au ajuns la personaje cheie din firma Tel Drum.

Nicoleta Pene, în vârstă de 38 de ani, este director comercial Tel Drum. Arhiva ei personală era în valiza… buclucaşă. Fotografii salvate de pe telefonul personal ar demonstra relaţia apropiată pe care o are cu Petre Pitiş, directorul general al firmei. Există şi filmări, făcute în ţări exotice, în care Nicoleta Pene joacă rolul cerşetoarei, iar Petre Pitiş îi dă nişte… mărunţiş.

– Opa, trăiască!

– Mulţumesc frumos!

– Suntem la cerşit!

– Staţi acolo!

– Ori sunteţi români, ori nu mai sunteţi?

– Dar se uită lumea, hai că poate câştigi…

În urmă cu un an, procurorii DNA arătau că există o legătură directă între Liviu Dragnea, Petre Pitiş şi Tel Drum. I-ar lega infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat. Ambii au negat acuzaţia.

Pe data de 18 august 2017, Petre Pitiș declara: „Eu cunosc detalii din afacerile Tel Drum pentru că e firma mea şi ştiu foarte bine ce face. Nu! Nu a fost făcută nicio ilegalitate.”

Liviu Dragnea, 5 noiembrie 2018: „Tel Drum și nicio altă companie nu a plătit nimic din ce am realizat eu în vreo proprietate a mea.”

„Holdingul” Tel Drum

Studiind documentele Nicoletei Pene, jurnaliştii de la Rise Project au descoperit o serie de informaţii ce leagă Tel Drum de companii satelit. Ea gestiona toate detaliile financiare. Inclusiv plăţile pentru societatea comercială deţinută de Ştefan Valentin Dragnea. Un mail trimis de fiul preşedintelui PSD către Petre Pitiş ar fi dovada că familia Dragnea era conectată la banii Tel Drum.

Un alt personaj de casă: soţul Nicoletei Pene, Dacian. A lucrat la TelDrum până în 2014, ca director al departamentului mecanizare. A ajuns apoi inspector-şef la Inspectoratul pentrul Controlul în Transportul Rutier şi coordonează șase judeţe.

Mama Nicoletei Pene, pensionară, apare în acţionariatul unei societăţi înfiinţate în septembrie 2015, care, două luni mai târziu, avea tranzacţii de milioane de euro cu Tel Drum. Firma e administrată de un anume Dan Balcaru, cumnatul lui Petre Pitiş. Doi ani mai târziu, firma îşi schimbă denumirea. Nu şi acţionariatul. Interesant de observat e că mama Nicoletei Pene a virat periodic zeci de mii de lei către o societate de asigurări din Râmnicu Sărat, condusă de Mugurel Gheorghiaş – personaj inculpat în dosarul TelDrum, alături de Liviu Dragnea şi Petre Pitiş. Fiica sa, Ioana Gheorghiaş a fost numită în iunie anul acesta consul general la Torino.

O altă informaţie interesantă care s-ar ascunde în valiza Rise Project duce către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu. E vorba despre o factură emisă de Tel Drum pe numele soţului acesteia, Gil Vasile, care ar fi încasat 15.000 de lei, în calitate de avocat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.