ALERTĂ DE SECURITATE! ROMÂNIA ȚARĂ DE CONSUM NU NUMAI DE TRANZIT AL DROGURILOR. SCRISOARE CĂTRE ORBAN
ALERTĂ DE SECURITATE! ROMÂNIA ȚARĂ DE CONSUM NU NUMAI DE TRANZIT AL DROGURILOR. SCRISOARE CĂTRE ORBAN
Ultima Ora Politic

DISCUȚII în Opoziție. Ludovic Orban, nemulțumit de MIȘCAREA făcută de USR

DISCUȚII în Opoziție. Ludovic Orban, nemulțumit de MIȘCAREA făcută de USR

Președintele PNL, Ludovic Orban, a apreciat drept o „stângăcie” a USR întâlnirea dintre liderul partidului Dan Barna și premierul Viorica Dăncilă de vineri. Liderul liberal a afirmat că l-a ”întristat” acea fotografie publicată pe pagina de internet a Executivului.

„M-a întristat să văd acea poză. Mie nu mi-a trecut niciodată prin cap să mă duc să încerc să vorbesc cu doamna Dăncilă pentru că știu că dacă vorbești cu doamna Dăncilă vorbești degeaba. Relația dintre doamna Dăncilă și domnul Dragnea este aceea care s-a văzut la Consiliul Național, în care doamna Dăncilă lua notițe în timp ce vorbea Liviu Dragnea, Deci doamna Dăncilă este o jenantă marionetă a lui Liviu Dragnea. Orice discuție cu premierul Dăncilă și cu alți miniștri este o discuție inutilă și s-a și văzut lucrul respectiv. Consider o stângăcie și o naivitate și sper să nu mai apară astfel de situații în care să poată fi pusă sub semnul întrebării capacitatea opoziției de a susține un demers serios cum este moțiunea de cenzură împotriva Guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, în Parlament.

Președintele USR Dan Barna a declarat, vineri, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă și Tudorel Toader, de la Guvern, că a solicitat să nu fie emisă ordonanță pe Codurile Penale în următoarea perioadă pentru a nu fi umbrită președinția Consiliului UE, ce urmează să fie preluată de România.

„În acest moment, emiterea unei ordonanțe pe justiție ar crea o criză de percepție și socială, fără precedent, care ar acoperi cu totul preluarea președinției (n.r.: Consiliului UE, de la 1 ianuarie)”, a declarat Dan Barna, după discuțiile cu Viorica Dăncilă și Tudorel Toader.

Liderul USR a anunțat și solicitarea pe care a transmis-o celor doi.

„România va prelua cea mai prestigioasă poziție de politică externă. Ar crea o vulnerabilitate de mesaj și perfomanța României va fi umbrită de subiectul unei ordonanțe. I-am înmânat și un material legat de justiție și oportunitate și am solicitat ca pentru cele 6 luni de președinție Guvernul să nu emită ordonanțe pentru a avea o președinție de minimă decență”, a mai spus Barna.

Întâlnirea de la Guvern pe tema codurilor penale dintre premierul Viorica Dăncilă și liderii USR, la care a participat și ministrul Justiției, a fost solicitată de Dan Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că s-a discutat, în ședința PSD, oportunitatea unei ordonanțe de urgență de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituționale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituționale să revină în Parlament.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.